Somalia er ett av flere land som er preget av ekstrem tørke og langvarig konflikt. Mange folk tvinges til å forlate sine hjem. Foto: ICRC/Pedram Yazdi. Vis bildetekst
Somalia er ett av flere land som er preget av ekstrem tørke og langvarig konflikt. Mange folk tvinges til å forlate sine hjem. Foto: ICRC/Pedram Yazdi

Åpent møte: En verden på flukt

Nordland Røde Kors inviterer til åpent møte fredag 31. mars kl. 18. Møt president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, og hør om hans erfaringer fra feltreiser for Røde Kors.

65 millioner mennesker er på flukt i verden. Flere kriger enn tidligere involverer ikke-statlige aktører. 20 millioner mennesker i Øst-Afrika trues av sult, ekstrem tørke og mangel på rent vann. Men mye går også godt: Flere barn fullfører skolegang, og flere mennesker kommer seg ut av fattigdom.

Åpent møte: En verden på flukt

Tid: Fredag 31. mars, kl. 18.00-19.30

Sted: Radisson Blu hotell, Bodø (2. etg.)

Møtet er åpent for alle. Gratis inngang.

Hør president i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv, fortelle om sine erfaringer fra reiser i bl.a. Syria og Somalia. Hvordan jobber Røde Kors i en verden i endring? Hva er frivillighetens betydning? Hvordan kan vi bry oss her i Norge?

Vi ønsker vel møtt til et spennende foredrag om verden i dag, og om Røde Kors og frivillighetens rolle i verdensbildet.

Sven Mollekleiv i felt
Sven Mollekleiv har vært i Syria hvert år i de seks årene som krigen har pågått. Mollekleiv kom nylig hjem fra en reise i Øst-Afrika, hvor sult og tørke er en stor humanitær utfordring. Hør han fortelle om sine erfaringer - og en verden på flukt?

 

Om Sven Mollekleiv

Sven Mollekleiv ble valgt som president i Norges Røde Kors i 2008, et verv han har fram til landsmøtet i Røde Kors i oktober 2017. Han jobbet som generalsekretær i Røde Kors fra 1991 til 2001.