Røde Kors Hjelpekorps trener hele året for å være klar når alarmen går. Foto: Røde Kors.

Påskeberedskap i Nordland

Nordland Røde Kors' informasjonssentral for påska 2017 bemannes av distriktsråd hjelpekorps.

Nordland Røde Kors Hjelpekorps etablerer informasjonssentral i forbindelse med påska. Informasjonssentralens formål er å samle informasjon fra lokale hjelpekorps og videreformidle til den nasjonale informasjonssentralen på Gol, i tillegg til å dele informasjon med media i Nordland.


- Vi har 21 hjelpekorps i Nordland som er i ekstra beredskap i påska, sier distriktsleder for Røde Kors Hjelpekorps i Nordland, Jan-Ove Edvardsen.


- Over 200 frivillige hjelpekorpsere har sekken pakket og klar i tilfelle de blir utkalt. Ytterligere mannskap kan være klar dersom situasjonen krever det.

Fokus på fjellvett

I år som i fjor vil vi ha ekstra fokus på fjellvett i vår kommunikasjon med publikum. Fjellvettreglene ble relansert i 2016, og oppfordrer alle turgåere til å planlegge før de legger ut på tur og vurdere forholdene underveis.


Informasjonssentralen vil hver dag i påska formidle informasjon om situasjonen i påskefjellet, for eksempel angående utfart, vær og føre, og skader. De vil også dele gode tips om blant annet turplanlegging og bekledning.

Følgende hjelpekorps er i ekstra beredskap i påska:


Lofoten/Vesterålen/Ofoten: Ankenes, Ballangen, Hadsel, Lødingen, Narvik, Sortland, Svolvær, Vestvågøy, Øksnes


Salten: Beiarn, Bodø, Fauske, Glomfjord, Hamarøy, Saltdal, Sulitjelma, Steigen


Helgeland: Brønnøysund, Rana, Sandnessjøen, Vefsn

Følg ditt lokale hjelpekorps på facebook for å finne ut om de har beredskap på hytta, for informasjon om lokale vær- og føreforhold osv.