Sommeren i Nordland Røde Kors – 2023

Sommerferien er slutt for de aller fleste og skolene starter opp for fullt. Vi legger bak oss en fantastisk sommer på mange måter. Vi gir en oppsummering av hva som har rørt seg i vårt distrikt.

Kanonvær i sommer – mange aksjoner for våre hjelpekorps 

Sommeren har vært fantastisk værmessig i hele vårt langstrakte fylke. Med godt vær drar mange på tur på fjell og fjord, og våre hjelpekorps har i sommermånedene (01. juni til 13. august) deltatt på over 50 aksjoner over hele Nordland. Det har vært både leteaksjoner og henteoppdrag.  

Hjelpekorps redningsbåt3 personer går på fjellet

I tillegg har korpsene hatt sanitetsvakter på en rekke festivaler og sommerarrangementer. Blant annet har man kunne sett hjelpekorpsene på Trænafastivalen, Kubafestivalen i Lofoten, Festivalspillene Helgeland og en rekke andre arrangementer. Og nå til helgen bidrar hjelpekorpsere på siste innspurt av festivalsommeren når Parkenfestivalen arrangeres i Bodø.  

Sanitetsvakt Sandnessjøen.jpgSanitetsvakt Træna.jpg

Mye aktivitet for barn og familier 

Sommeren 2023 har vært krevende for mange, med renteøkninger og høy prisvekst. Vi har også mange familier som sitter på ulike asylmottak i Nordland som ikke har muligheter ferie eller aktiviteter som må betales for. 

Sommeraktivitet rafting.jpgSommeraktivitet stranddag.jpg

Våre lokalforeninger har hatt en aktiv sommer, med å tilby et gratis pusterom for familier som trenger positive opplevelser sammen. Det har vært en stor variasjon på sommeraktiviteter og aktivitetsdager, i tillegg til 11 fantastiske opphold med Ferie for alle. Over 1000 deltakere har vært med på aktivitet gjennom Røde Kors og de har vært med på alt fra klatrepark til rafting til sommerleker på stranda. Dette ville ikke vært mulig å tilby uten de herlige frivillige som gir av sin tid og seg selv for andre – tusen takk til alle dere! Aktivitene er støttet gjennom ulike lokale ordninger, gjennom Røde Kors nasjonalt og gjennom Gjensidigestiftelsen.