2024_04_påske_gjøvik_Cathrine_Berger

Imponerende påskeinnsats i Innlandet

Påsken er høytid både i kalenderen og for hjelpekorpsere. Da flyttes beredskapen etter folket, og fjellheimen er base for mange.

Massiv innsats, men rolige dager

Over 30 hjelpekorps har hatt tilhold på sine korpshytter i påsken. Mange har hatt døgnkontinuerlig vakt, og noen har hatt bemanning på de tradisjonelt mest travle dagene. Hjelpekorpsene i Hedmark har behandlet 13 skader, hatt tre henteoppdrag for AMK og bidratt i en leteaksjon.

Hjelpekorpsene i Oppland har hatt 35 henteoppdrag og deltatt i to leteaksjoner.

Mange frivillige har tilbragt påsken på Røde Kors-hyttene sine og for en god del er dette blitt en tradisjon i påsken.

To hjelpekorpsere ute i vinteren med dårlig vær.
Roar Lien og Oda Lagmandsveen var to av de mange hjelpekorpserne som var i beredskap i påsken. Bildet er tatt på Sjusjøen.

For det meste var påsken roligere enn vanlig med hensyn til skader og andre oppdrag. Fravær av påskesol mange dager, kan nok være noe av grunnen til det.

Åpning av påskeberedskapen med ministeren til værs

Hjelpekorpsere som står i en gruppe foran en Røde Kors-bil
Dyktige hjelpekorpsere fra tauredningsgruppa i Gjøvik Røde Kors, gjør seg klare til å heise justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl opp på taket. Foto: Ingeborg Øien Thorsland / Røde Kors

Tauredningsgruppa i Gjøvik Røde Kors, ble invitert til Norges Røde Kors sitt nasjonalkontor i Oslo, for å åpne påskeberedskapen. Med på arrangementet var justis- og beredskapsminister, Emilie Enger Mehl, som ble heis opp på taket av bygget av tauredningsgruppa.

Justisminister Emilie Enger Mehl ble heis opp opp på båre utenfor  Norges Røde Kors
Justisminister Emilie Enger Mehl ble heis opp opp på båre utenfor Norges Røde Kors. Foto: Ingeborg Øien Thorsland/ Røde Kors.

Infosentraler 

Hjelpekorpsere ved snøscooter
Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps var på plass på Nordseter i påsken. Foto: Lillehammer Røde Kors Hjelpekorps.

I Innlandet har det vært to infosentraler, som samler inn informasjon om aksjoner og aktivitet i fjellet. Disse var hos Gjøvik Røde Kors og Brøttum og omegn Røde Kors.