bark-toppbilde3-1600x

Skredøvelse i Gausdal

28 hjelpekorpsere deltok på skredøvelse da Gausdal Røde Kors Hjelpekorps inviterte i februar. Øvelsen gikk ut på at tre damer hadde blitt tatt av skred.

De frivillige kom fra Røde Kors i hovedsak, samt tre personer fra Norske redningshunder.

Frivillige leter i snømassene
Frivillige leter i snømassene etter tre savnede damer i øvelsen.

Slik ser en case ut:

Melding

Tre damer savnet. Anne, Matilda og Elisabeth skulle gå en skitur rundt Skeikampen, eventuelt en tur over Slagsfjellet/Skardbua. Det er familiene som har meldt de savnet. Ingen kontakt siden kl. 0900 i dag.

Bilene står parkert på parkeringsplass innenfor Røde Kors-hytta på Skei. Posisjon er 0557236/6801659. Damene var kledd for en dagstur på ski.

Vente-informasjon

En av damene(Anne) har litt dårlig helse, de to andre er i god form.

Oppdrag for mannskaper

Starte søk langs skiløyper, sjekke ut hytter/buer i nærområdet(kun de som er tomme).

Reserve informasjon(ikke informere før litt ut i øvelsen)

En av damene (Anne) ble uvel etter en liten stund, de bestemte seg da for å returnere raskeste vei tilbake til parkeringsplassen. Skredvarslet sier faregrad 3

Senario

De tok feil i Avlund-krysset(baksiden av Skeikampen), og gikk over toppløypen mot Galten. Blitt tatt av skred før de kom til Galten.

Tiltak

Politiet kaller ut store ressurser(hund/mannskap/scootere/helikopter++). Luftambulansen kommer og ønsker lengdegrad/breddegrad.

Læringsmål

Oppmøte/oppstart, informasjon, transport, første innsats, melde fra om observasjoner, innsats i søk og ivaretagelse av pasient. Debrif og mat etter øvelsen.

Mannskaper har gjort funn i snøskred
Mannskaper har gjort funn i snøskred.

Imponerende innsats

Bjørnar Hårstad, som er korspleder i hjelpekorpset i Gausdal Røde Kors forteller at de tre kvinnene ble funnet av skredsøkere og lavinehunder etter kort tid.

- Det var imponerende å se de to unge hjelpekorpserne bakpå sleden som bedrev hjerte- og lungeredning på helfigur dokke, hele vegen inn. Dagen ble avsluttet med debrefing og grilling av hamburgere, sier Hårstad.