Over 600 barn kontaktet Røde Kors i påsken

I løpet av påskeuken har over 600 barn og unge kontaktet samtaletilbudet Kors på halsen. Selvmord, psykisk helse og relasjoner var de største temaene.

78 frivillige har vært på vakt gjennom hele påsken hos Kors på halsen, Røde Kors’ samtaletilbud for barn og unge under 18 år. Her kan barna og ungdommene ringe, chatte eller sende mail til de frivillige.  

Påsken og andre høytider kan være en krevende tid, og Røde Kors holder derfor åpent som normalt hver eneste dag, slik at barn og unge som ønsker å snakke med noen anonymt, har et tilbud.  

– Våre frivillige forteller om noe tyngre samtaler i påskeuken enn ellers. De største enkelttemaene var selvmord, spørsmål om kjærester, seksuell legning og relasjoner til søsken, sier Nelli Kongshaug, leder i Kors på halsen.  

I tillegg til samtaler om psykisk helse, sex og seksualitet og relasjoner, har de frivillige svart på spørsmål om situasjonen i Ukraina.  

– I all hovedsak handler disse samtalene om hva man kan gjøre for å bidra, om hvordan unge kan hjelpe barn som kommer til Norge, sier Kongshaug videre. 

Frivillige i Kors på halsen svarer barn og unge under 18 år på chat, telefon og mail. Tjenesten er åpen hver dag mellom klokken 14 og 22.