Oslo Røde Kors trapper opp innsatsen for flyktninger

Røde Kors skalerer opp sin innsats i Oslo i påvente av planlagt mottak av over 2000 flyktninger til Oslo.  Røde Kors-frivillige er på plass for å gjøre mottaksprosessen for flyktningene best mulig.

- Vi har bygget opp vår tilstedeværelse på Helsfyr siden de første flyktningene ankom for over to uker siden. Og i helgen startet vi arbeidet på Thon Hotel Panorama og vurderer løpende vår tilstedeværelse på nye mottak som etableres i Oslo, sier daglig leder i Oslo Røde Kors, Elin Holmedal.  

Daglig leder i Oslo Røde Kors Elin Holmedal i Røde Kors-genser

Røde Kors vil bidra i ankomstfasen, på mottak og skalerer opp ordinære aktiviteter slik at vi har kapasitet ved økt pågang fra bosatte flyktninger i årene som kommer.   

- Det er gledelig at Oslo gir et tydelig signal om at flyktningene er velkomne og ønsket hit til oss, og vi stiller opp for å bistå med tilstedeværelse og omsorg i mottaksprosessen.   

Til stede for barna   

Røde Kors øker nå innsatsen i Oslo for å kunne stille med flere frivillige, og samtidig kunne skalere opp innsatsen på kort varsel når det nå etableres flere mottak i Oslo.  

På Helsfyr har Røde Kors opprettet en sone for aktiviteter for barn, og planlegger å kunne stille med lignende aktiviteter på øvrige lokasjoner i Oslo om det er aktuelt.  
 
- Vi vet at det er mange kvinner og barn som kommer. Nå er det viktig at hele byen stiller opp og ivaretar flyktningene som kommer hit til Oslo, sier Holmedal.  

Meld deg som frivillig nå  

Røde Kors forbereder seg på at mange har behov for omsorg og støtte i en vanskelig tid og er også klare til å bistå med praktiske gjøremål. 
 
- Det er mange i Oslo som ønsker å hjelpe til. Min oppfordring er at de melder seg som frivillig til Røde Kors eller andre organisasjoner allerede nå. Da får vi sikret god opplæring og sørget for at vi får organisert hjelpen på best mulig måte.