Oslo Røde Kors trenger flere frivillige

– Nå trenger vi flere frivillige som ønsker å hjelpe flyktningene som er bosatt på mottak i Oslo, sier daglig leder i Oslo Røde Kors, Elin Holmdedal.

Oslo Røde Kors var til stede allerede da de første flyktningene kom til Helsfyr for tre måneder siden. Da bisto frivillige med å ta imot flyktningene som kom. Siden da har organisasjonen bygget opp sin tilstedeværelse ved mottakene i Oslo og er aktive på Thon Hotel Panorama, Økern, Tøyen og Alna. Der arrangerer de frivillige aktivitetstilbud for barn og unge, norsktrening og turer for flyktningene som bor på mottakene.  

- De som er bosatt på mottakene nå trenger tilbud om norsktrening og barna trenger å leke.  Vi ser også hvor viktig det er for flyktningene som bor på mottak å komme seg ut. Det å møte andre mennesker og få nye inntrykk og gode opplevelser, er utrolig viktig for disse menneskene som er i en veldig krevende livssituasjon, sier Holmedal.  

Oslo Røde Kors opplever en stor interesse blant flyktningene for aktivitetene de frivillige arrangerer. Nå skalerer de opp aktivitetene og trenger 400 nye frivillige med på laget.  

- Dette er en anledning for folk til å faktisk bidra. Vi har alle kjent på maktesløsheten i forbindelse med krigen i Ukraina. Mange har lyst til å gjøre noe, men er usikre på hva de kan bidra med. Ved å melde deg som frivillig i Oslo Røde Kors, kan du hjelpe ukrainerne som bor her i Oslo nå.   

Vil du hjelpe ukrainske flyktninger i Oslo? Her kan du melde deg som frivillig