Ny daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg. Vis bildetekst
Ny daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg. Foto: Thomas André Syvertsen

Ny daglig leder i Oslo Røde Kors

Astrid Solberg er ansatt som daglig leder i Oslo Røde Kors.

-Vi er glade for at Astrid har takket ja til å lede våre dyktige og entusiastiske ansatte. I vår nye daglige leder har vi vektlagt organisasjonserfaring, kompetanse med frivillighet og det å ha en god og trygg leder. Her har Astrid utmerket seg som den beste kandidaten, sier styreleder i Oslo Røde Kors, Hanne Refsholt.  

- Jeg gleder meg til jobben i Oslo Røde Kors. Det å få jobbe tett på dyktige frivillige og ansatte som gjør en viktig innsats for å gi utsatte grupper i Oslo et bedre liv er en viktig motivasjonsfaktor for meg. Det er en oppgave som gjør meg ydmyk og stolt, sier Astrid Solberg. 

Oslo Røde Kors tilrettelegger for gratis aktiviteter for barn og familier og de kobler mennesker sammen for å lindre følelsen av å stå utenfor fellesskapet. Organisasjonen er også en avgjørende beredskapsaktør som handler raskt når hovedstaden rammes av kriser eller katastrofer.  

- Jeg har jobbet med frivillighet hele livet og vet veldig godt hvilke fantastiske ressurser de frivillige er. Å sikre at barn og unge får like muligheter er noe av det aller viktigste vi som samfunn kan investere i. Og som beredskapsorganisasjon gir Oslo Røde Kors uvurderlig bistand til kommunen når en uventet situasjon oppstår, sier Solberg. 

Solberg kommer fra stillingen som organisasjonssjef i Norges Bondelag og har tidligere jobbet som generalsekretær i barne- og ungdomsorganisasjonen 4H Norge, og hos Statsforvalteren i Oslo og Akershus. I tillegg har hun erfaring som lokalpolitiker og fra flere styrer og organisasjoner. 

- Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye viktige arbeidsoppgaver i Oslo Røde Kors, avslutter Solberg.