Daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg. Vis bildetekst
Daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg, ber foreldre til ungdommer som skal i Kollen i helgen om å ta en prat i forkant av arrangementet. - Husk å kle dere etter vær, ta vare på hverandre og vis måtehold med alkohol.

Holmenkollen skifestival: Ta vare på hverandre

Skal du på Holmenkollen skifestival i helgen? Oslo Røde Kors har noen tips til en god festivalopplevelse.

I fjor behandlet Oslo Røde Kors Hjelpekorps 164 personer og 11 ble kjørt til legevakt eller sykehus under skifesten. I år er Røde Kors igjen til stede under arrangementet og kommer med noen råd til deltakere og foreldre av deltakere i forkant av skihelgen.

- Vår erfaring er at dette er et arrangement hvor de aller fleste koser seg, oppfører seg ordentlig og hjelper hverandre. Men vi har også erfaring med mindreårige som er overstadig beruset og som trenger hjelp av Røde Kors under arrangementet, sier daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg.  

Over 35 hjelpekorpsere vil være på plass under Holmenkollen skifestival med patruljer i marka,arenaen, kjøretøy og skadestue. Disse er sammen med andre frivillige i arrangementet. Forholdene i marka er preget av snø og det kan bli kjølig. Det er viktig å huske på at man er i marka, og det er langt til kollektivtilbud.

 - Sjekk værmeldingen og pakk sekken deretter, sier Solberg. - Og ikke nøl med å ta kontakt med vårt Hjelpekorps om du trenger hjelp under arrangementet.  

En oppfordring til foreldre 

Hvert år må Røde Kors ta vare på berusede ungdommer som ikke kan ta vare på seg selv under skifesten. Organisasjonen kommer med en tydelig oppfordring til foreldre til ungdommer som skal i Kollen denne helgen og påpeker at dette er et utendørs arrangement i marka. Blir man liggende ute i kulda og fryse uten å kunne ta vare på seg selv, er dette farlig.

- Jeg vil oppfordre foreldre til å snakke godt med ungdommene sine i forkant. Be de være varsomme med alkohol og å ta vare på hverandre.  

Solberg ber også foreldre om å være klare til å hente ungdommen sin om de skulle få en telefon fra politiet eller ungdommen selv.  

- Da er det viktig at foreldrene spiller på lag med politiet og godtar at situasjonen ble en annen enn man kanskje hadde sett for seg i forkant, avslutter Solberg.