Gruppebilde av deltakerne Vis bildetekst
Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors

Skandinavisk seminar i Østfold

Tidlig i høst var Røde Kors i Norge, Sverige og Danmark samlet til seminar. Skandinavisk seminar ble denne gang gjennomført i Halden.

Dette har vært arrangert i 18 år mellom Østfold, Svensk Røde Kors region vest og Dansk Røde Kors Nord Jylland. I år hadde vi også med Vest Agder som har «sjøgrense» mot Danmark.

– Meningen med seminaret er erfaringsutveksling, diskusjoner og samtaler om felles utfordringer som frivillighet, rekruttering og synlighet. I tillegg har vertslandet ansvar for å presentere utvalgte aktiviteter, sier Øyvind Bruflat, daglig leder i Østfold Røde Kors.

Seminaret ble åpnet av Rudolf Ervik, som er distriktsleder i Østfold Røde Kors, og deretter var det Gisle Kavli, rådgiver for generalsekretæren som snakket om Røde Kors sine verdier gjennom 150 år. Røde Kors i Danmark, Sverige og Norge fortalte om sine aktiviteter og planer.

Første kvelden var det samling på Røde Kors Huset i Halden der deltagerne fikk presentert alle de flotte aktivitetene som ble drevet i byen.

Dagen etter var det diskusjoner og samtaler om felles utfordringer, som rekruttering av medlemmer og frivillige, hvordan beholde de vi har rekruttert, utvikling av butikker (hva som gir suksess), rekruttering av frivillige til butikkdrift. Mediedekning og synlighet lokal i Røde Kors, Gatemegling og samspillet distrikt-lokalforening vedrørende internasjonalt engasjement var også noe som ble tatt opp.

Andre dag ble avsluttet med en omvisning på Fredriksten festning og en blodig historie som en påminnelse om hvorfor Røde Kors ble grunnlagt.