Deltakere Til Topps Vis bildetekst
Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors

Østfoldinger besteg Galdhøpiggen

50 personer fra Røde Kors i Østfold var første helgen i juni på Galdhøpiggen.

Hele 1573 mennesker fra hele landet besteg Galdhøpiggen første helgen i juni. Av disse var 50 personer fra Nettverksgruppene i Østfold Røde Kors. Røde Kors i Østfold driver etter bredt nettverkstilbud med mange ukentlige aktivtetsgrupper, turer og sosiale møteplasser. Disse gruppene er åpne for alle som ønsker sosialt fellesskap og nettverksbygging. Turen til Norges høyeste fjell tilbys deltakere i disse gruppene.

Fjelltur som inkluderingsarena

Arrangementet, som heter Til Topps, gjennomføres hvert år og i år var det 10 års jubileum med stor markering. Festen startet med kulturarrangement i Lom sentrum fredag kveld. Lørdag sto vi opp grytidlig for å starte vår vandring mot toppen i åttetiden. Været var strålende, sol fra skyfri himmel. Før avgang ble det gitt grundige intstruksjoner på hvordan man skulle gå over breen i taulag med breførere. På tross av mange høydemetere, mye stein og gange på breen, ble turen en kjempesuksess med inkludering og mestring i fokus. Resten av helgen bød på mye felles hygge, god mat og en fin busstur frem og tilbake.

Til Topps er Norges største og sprekeste inkluderingstiltak. Å gå på tur sammen er en fin arena for dette. Vi gjør noe sammen og vi har god tid til å prate med hverandre. Gjennom Til Topps etableres lokale turgrupper. Turgruppene danner grunnlaget for en rekke aktiviteter både i forkant av selve arrangementet, underveis og i etterkant. Dette gjelder også andre nettverksaktiviteter i Røde Kors.

Til Topps bidrar til bedre folkehelse gjennom fysisk aktivitet og deltakelse i et fellesskap. Mange av deltakerne går på treningsturer gjennom hele året. De som er med opplever mestring, får nye venner og opplever vakker natur.

Vi ser nå frem til et år med andre nettverksaktiviteter frem til neste Til Topps i 2017.

Se flere bilder fra turen her