Ny bil på plass. Vis bildetekst
Salgssjef i Halden Auto, Knut Lervik (f.v.), lokalforeningsleder Øyvind Bruflat, June Cecilie Hultberg, Trond Edquist og Svein Arne Hansen. (Foto: Tore Trollbu/ Halden Røde Kors)

Halden Røde Kors tenker på miljø og bærekraft

I forrige uke hentet de en splitter ny EL-bil som skal brukes i lokalforeningen. Bilen er i sin helhet sponset av Halden frivillige menighetspleie, og driftsmidler fra Norges Røde Kors klimafond.

Kjøretøyet skal i utgangspunktet brukes til turer for eldre og utsatte samt barn og familier i flerkulturgruppa, men selvsagt også til andre aktiviteter. I tillegg er den i beredskap for store hendelser i Halden hvis det er behov for transportbistand. Røde Kors har i slike tilfeller samarbeid med både politiet og kommunen i slike tilfeller.

– Vi trenger flere frivillige til å bemanne bilen og kjøre våre deltagere på tur. Har du vanlig førerkort gir vi deg gratis opplæring på alt annet du trenger. Kanskje du er en sprek pensjonist som har lyst til å komme inn i et hyggelig miljø, sier Øyvind  Bruflat, leder i Halden Røde Kors. 

Ifølge lederen er dette den første store EL-bilen i hele Norges Røde Kors. Fra før finnes det noen mindre biler. 

– Røde Kors må også tenke miljø og bærekraft, derfor anskaffer vi denne bilen. Som Halden-patrioter valgte vi selvsagt AA-skilt selv om den er helelektrisk. 

Ønsker du å bli frivillig i Halden Røde Kors?

Kontakt dem på halden@rodekors.org eller telefon 69 17 60 99