Ungdom med nytt tilbud Vis bildetekst
Henrik (f.v.), Sara, Sara og Daniel. Sistnevnte er bilmekaniker til daglig og fungerer som gruppens mentor. (Foto: Geir Østborg/ Moss Røde Kors)

Nytt fritidstilbud for ungdom i Moss og Våler

Moss Røde Kors sitt store satsingsprosjekt for ungdom i alderen 15 til 19 år er godt i gang. Prosjektet heter Mekkegarasjen og er for de som har en forkjærlighet med å skru på bil, moped også videre.

Ifølge Geir Østborg, leder i Moss Røde Kors, er tilbudet primært for ungdom i Moss og Våler. Men beboere ved Kasper Mottak kan også komme inn og være med da kveldene er å anse som en sosial møteplass. Her er mangfold og integrering velkommen.

– Vi har kjøpt inn to biler, hvor den ene kondemnert og derfor fungerer som et testobjekt hvor ungdommene kan prøve seg med verktøy, skruing etc. Den andre er en Volkswagen Touran. Dette er selve prosjektbilen, den har en del småplukk og er ikke EU-godkjent, fortsetter Østborg.

Har knyttet til seg to bilmekanikere

Dersom ungdommene etter hvert klarer å få bilen i sikkerhetsmessig og teknisk stand, slik at den blir EU-godkjent igjen, vil bilen profileres med Røde Kors Ungdom sin logo.

– Den vil også få en stor L i bakruta, da det vil være ungdommene som deltar i prosjektet som vil få mulighet til å benytte denne bilen i kjøreopplæring til førerkortet. Det er knyttet to bilmekanikere til prosjektet.

I disse dager lages det i et helt nytt instruksverk som omhandler kurs, sikkerhet og HMS.

Tilbudet er hver onsdag fra 17.30 til 19.30. Transport fra Røde Kors huset i Moss er klokken 17.15, men det er veldig viktig at all interesse først må meldes via post@mossrk.no