Minister prøver seg på førstehjelp Vis bildetekst
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (f.v.), Monica Skakkebakke og Lars Petter Støten. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

– Jeg er veldig imponert over Skiptvet Røde Kors

En rekke politikere har denne høsten besøkt Røde Kors sine tilbud i Østfold. Både RedBike i Moss, Fellesverket 1016 i Sarpsborg og Skiptvet Røde Kors har hatt besøk av ulike partier og politikere.

Da Skiptvet Arbeiderparti inviterte arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) til bygda ville de også ta hun med til Skiptvet Røde Kors. Både hun og andre lokale politikere dukket for å bli bedre kjent med lokalforeningen.

I lokalene til Røde Kors i Storveien sto leder Monica Skakkebakke, nestleder Lars Petter Støten og andre frivillige klare for å fortelle om arbeidet som legges ned.

Ministeren fikk blant annet høre om integreringsarbeidet og tilbudet til barn og unge i bygda. tillegg fikk hun også en liten og rask innføring i førstehjelp.

– Jeg er veldig imponert over Skiptvet Røde Kors. De har jo veldig mange ulike aktiviteter og det er jo ikke gitt at man har det alle steder. Så det er utrolig imponerende. Fint å høre det man gjør med å integrere og inkludere flere i samfunnet, Men også førstehjelp og alle de tradisjonelle aktivitetene som Røde Kors har er superviktig i et hvert lokalsamfunn for å ha god beredskap. Veldig kjekt besøk. sier Mjøs Persen.

Suksessfaktorer

Påtroppende ordfører i Skiptvet, Cecilie Agnalt, sier at de ønsket å fortelle ministeren om integreringsarbeidet og vise frem ulike suksessfaktorer.

– Mindre kommuner har store mulighetsrom. Dette er Skiptvet et godt bevis på. Vi er stolte av den jobben Røde Kors sammen med andre organisasjoner gjør i Skiptvet. Frivillighet er bærebjelken i Skiptvet-samfunnet.

Raja kjøpte Røverkaffe

På Fellesverket 1016 var politikere fra Østfold SV innom for å lære mer om både Fellesverket og Dagsverket. Dagen etter besøkte politikere fra Miljøpartiet De Grønne (MDG) og LO i Sarpsborg og Rakkestad Fellesverket. Også de var interessert i å høre om tilbudene.

Mot slutten av den uka fikk RedBike i Moss et overraskende og hyggelig besøk fra Venstres Abid Raja. Etter en hyggelig hilserunde og en liten tur rundt i lokalene kjøpte Abid også hele to poser med Røverkaffe.

Han var på besøk i Moss for å snakke om fattigdom og frivillighetens vilkår. Moss Venstre tok han med til sykkelverkstedet for å vise frem tilbudet.