Rett Kjøl viste muskler i seilmiljøet

Nettverk etter soning, et tilbud til tidligere straffedømte som er på vei tilbake til et nytt liv, driver også med seiling.

I slutten av august ble det andreplass for deltakerne i den prestisjefylte Hollænderseilasen. Med 181 deltakende båter, viste Rett Kjøl muskler i det norske seilmiljøet. I Nettverk etter soning i Østfold er et av tilbudene regattaseiling. Nå har de også byttet til en enda raskere båt og inngått samarbeid med mentor og Mikael Khei.

– Jeg er bitt av basillen, uttalte en av gutta som deltok.

Pål Breivik, seniorrådgiver i Nettverk etter soning, forteller at de fosser frem som Norges viktigste tilbakeføringsaktør, både på vannet og i samfunnet.

– Vi har sett at å knytte seg til et miljø i lokalsamfunnet og få en identitet som seiler, barista, kaffebrenner eller andre ting det er helt avgjørende for å komme bort i fra kriminelle miljø, sier han.

Skipper og mentor Mikael Khei understreker at det er krevende både økonomisk og praktisk for Røde Kors.

– Vi seiler mot dyrere og nyere båter med bedre seil. Vi har ikke klær tilpasset sporten, og vi håper at noen vil støtte Røde Kors ved å sponse laget. Gutta legger til at de gjerne vi ha foliert utsiden på båten, slik at de får markert seg videre enda mer synlig.
 
Ønsker du å vite mer om prosjektet, ta gjerne kontakt på pal.breivik@redcross.no