Røde Kors frivillige i snø på E18 Vis bildetekst
Foto: Halden Røde Kors Hjelpekorps

Frivillige rykket ut på uvanlig oppdrag

Mandag kveld valgte politiet å kalle ut både Røde Kors og Norsk Folkehjelp til E18 i Ørje, som følge av snøkaoset ved svenskegrensen.

– Vi har vinsjet biler opp av grøfta, tilbudt mat, drikke, pledd og en samtale til de som trengte det, opplyser Halden Røde Kors. 

De frivillige sin oppgave var å forsyne bilister med vann, tepper og en samtale ved behov. Blant annet ble det også delt ut noen esker med mat.

I over fem timer var frivillige til stede på E18.

– Vi var i kontakt med beredskapsteamet i Marker kommune og fikk utdelt noen esker med mat vi delte ut. I tillegg hadde vi med mye vann som folk i bilene fikk. Vi stilte også med ATV og vurderte også å ta med en snøskuter. Men det var ikke nok snø til at det var nødvendig, forteller Thomas Bro Alfredsen, fagleder transport i Mysen og Omegn Røde Kors Hjelpekorps til Smaalenenes Avis. 

Ifølge Arnulf Hansen, seniorrådgiver på distriktkontoret i Viken, ble hjelpekorpset i Mysen kalt ut for å ta en trygghetssjekk.

– Det er å se om de som sitter i bilene lever. En bil går tom for drivstoff, folk har kanskje ikke mat og tepper. Man kan fryse i hjel. Vi må få sjekket hvordan det er med disse folkene. Det er et ønske nå, sier Hansen til avisen.