Kjersti Toppe besøkte Fellesverket1016 Sarpsborg Vis bildetekst
(Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Barneministeren besøkte Fellesverket: – Jeg er veldig imponert

Barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) besøkte tirsdag ettermiddag ungdommene på Fellesverket 1016 i Sarpsborg.

Hun kom blant annet på besøk for å få innspill til en stortingsmelding om en tryggere internetthverdag for ungdommen.

– Dette med digitale medier og sånt er et stort tema. Å få de til å reflektere både ved de positive og negative sidene er kanskje ikke så enkelt når man kommer rett inn her. Men det var en del av de som hadde gode innspill til meg, og med det arbeidet vi skal gjøre med trygg digital oppvekst som vi jobber med. Det er viktig at alle skal være trygge når de er på nett ogi kke blir utsatt for negative ting, sier Toppe. 

Frivillige ordner kake
Torill Rosbach (f.v.) og Marian Elmi er frivillige på Fellesverket. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Gratis tilbud

Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13-25 år hvor ungdom møtes og henger, lærer og mestrer - støttet av trygge voksne.

– Veldig hyggelig å møte ungdommene og det så ut som de koste seg skikkelig med å være her. Og det gleder mitt hjerte og se at det er så mange som har en så fin møteplass, der de også får servert god mat og at det er ulike ting de kan holde på med. Det er veldig kjekt å se, sa ministeren. 

Minister besøker Fellesverket
Kjersti Toppe hilser på senterleder Hanne Rosbach. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Til stede under besøket var også varaordfører Henriette Holt Gausdal (Sp) og ordførerkandidat Therese Thorbjørnsen (Ap). 

– Vi fikk snakket med fantastiske ungdom, ansatte og frivillige og fikk høre om aktivitetstilbudet som er her! Fellesverket er en viktig møteplass for ungdommene våre. Slik vil vi ha mer av, skriver Thorbjørnsen på sin Facebook-side. 

Stolt av ungdommene

Det var en veldig hyggelig ettermiddag med storfint besøk fra barne- og familiedepartementet. De spiste med ungdommene, fikk en omvising og en prat om digital hverdag. 

– Takk til alle de fantastiske ungdommene våre som var der, og som viste både tålmodighet, interesse og stor kjærlighet til møteplassen sin. Jeg er stolt av dem og de frivillige hos oss, sier senterleder Hanne Rosbach. 

Omvisning på Fellesverket
Omvisning på Fellesverket. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)
Ser på lokalene til Fellesverket
Barne- og familieminister Kjersti Toppe snakket med ungdommene om en trygg digital hverdag. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)
Gode ord på veggen
(Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)
Minister besøker Fellesverket
(Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)
Hilser på leder i Sarpsborg Røde Kors
Ministeren i prat med Elisabeth Due, leder i Sarpsborg Røde Kors. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)