Frivillige lager god stemning Vis bildetekst
FEST PÅ DANSEGULVET: Det danses, svinges og synges i Våler denne kvelden. Stemningen er høy, og bandet byr på slagere som vekker gode minner. (Alle foto: Robert Walmann/ Røde Kors)

Moss og Våler Røde Kors er med på notene

Det koker på dansegulvet og i kaffetrakteren. Trubadurene Ingar og Odd leverer den ene slageren etter den andre.

Når Røde Kors-damene i Våler inviterer til dans- og hyggekveld på omsorgssenteret blir det fest. Denne uken ble det satt ny oppmøterekord.

Første tirsdag hver måned er det hygge- og dansefest på sykehjemmet i Våler. Det betyr kaker, kaffe, levende musikk og en liten dram.

En av pådriverne for arrangementet er Eli Nygård. Hun mener det sosiale treffet er viktig.

– Sammen lager vi lykke. Å møtes slik gir livsglede og samhold for oss frivillige, og for de som kommer. Vi ser de samme ansiktene hver gang. Det må bety at de liker opplegget. I dag er vi over 30 fremmøtte. De tror jeg er ny rekord, sier hun.

God stemning i lokalet
VÅLERDAMENE: I går ble det igjen liv og røre på sykehjemmet takket være god innsats fra damene fra Våler og Moss Røde Kors. Foran fra venstre: Åse Junker, Berit Hersleth, Marianne Enoksen, Kisten Torunn Olsen, Eli Nygård og Maja Gundersen. Bak fra venstre: Lill Mindrebøe, Randi Lillevik, Inger Edstrøm, Berit Dahlbom, Inger Andreassen og May Olsen.

Full kontroll

Nygård er ei av ti Røde Kors-damer fra Våler som står bak det populære tilbudet. Lokalforeningsleder i Moss Røde Kors, Geir Andre Østborg, forteller at Våler Røde Kors ble inkludert i Moss Røde Kors for om lag et år siden.

– De ti damene i styret var «til sammen nesten 800 år gamle». Så det er klart at de ville roe ned aktivitetene. Men dette arrangementet her på sykehjemmet, ville de fortsette med. Og du verden som de står på. Jeg spør stadig om å hjelpe til, men får nei hver gang. Det synes jeg er fint. De har full kontroll, sier han.

Person som lager lykke
LAGER LYKKE: Eli Nygård er en av arrangørene og hun mener sammenkomsten skaper lykke. - Både frivillige og deltakere blir glad av å være her, sier hun.

Engasjerer ved bordene

Full kontroll er det også på dansegulvet. Når Røde Kors-damene inviterer, er det lov å engasjere ved bordene.

– Han der kaller vi for Østfolds Fred Astaire, sier ei av damene, og peker bort på en nordlending som danser så det ryker av skoa. Han og kona kommer hver gang og de danser med alle. Det er så moro, sier hun.

Person som ordner med kaker
KAKEKONTROLL: Det mangler ikke servering når Røde Kors inviterer. Kaker i alle farger og fasonger gjøres klart. Og kaffekjelen går for fullt.

Munter musikk

Bandet som spiller opp til dans består av Inge på keyboard og Odd på gitar. Begge synger. De har spilt sammen i over 20 år og stiller villig opp hver gang.

– Det er moro å spille her. Når folk danser så kjører vi på med raske rytmer. Vi spiller etter innfallsmetoden og forøker å «lese rommet». Gjestene kan også ønske seg sanger, sier musikerne som også byr på festlige historier og anekdoter. Salen ler og klapper.

To karer som spiller og underholder
MED PÅ NOTENE: Trubadurene Ingar på keyboard og Odd på gitar, synger og underholder med kjente sanger. - De er flinke til å danse her, sier Ingar.