Klimapris til Røde Kors Butikk Sarpsborg

I slutten av januar ble Sarpsborg Røde Kors tildelt Klimaprisen på årets Sarpsborggalla.

Til stede for å ta imot prisen på gallaen var Kirsti Johansen (leder i butikken), Elisabeth Due (lokalforeningsleder) og butikkmedarbeider Silvana Jensen. Det var for øvrig både Røde Kors Butikk Sarpsborg og butikken Gjenbruken som mottok årets klimapris.   

– Fantastisk at Sarpsborg kommune setter fokus på klima og at de ser at vi i Røde Kors er en bidragsyter gjennom vår bruktbutikk. Når klesindustrien står for 8% av verdens klimautslipp, må vi alle ta et ansvar. Vi er glade for å kunne bidra, sier Due. 

Blide damer med diplom
Kirsti Johansen (f.v.), Elisabeth Due og Silvana Jensen. (Foto: Sarpsborg Røde Kors)

Hun legger også til: 

– Men sett fra et videre Røde Kors-perspektiv, har vår bruktbutikk flere funksjoner enn bare miljø. Det er en sosial arena og møteplass både for de frivillige og kundene. Kundene får billige varer, noe som hjelper mange i en vanskelig økonomisk tid. Sist men ikke minst, inntektene fra salget går videre til våre mange Røde Kors-aktiviteter lokalt.

BEGRUNNELSE: 

Bruktbutikkene Røde Kors og Gjenbruken gjør det lettere for forbrukeren å spare miljøet. Juryen fremhever spesielt muligheten til å levere inn tekstiler, og tilbudet av brukte klær. Tekstilindustrien alene står for 8 prosent av verdens klimautslipp, og vi er avhengig av at vi alle tar et ansvar og reduserer eget forbruk. Prisen går derfor til to av de som legger til rette for at forbrukere kan redusere eget forbruk ved å kjøpe brukt. (Kilde: Sarpsborg kommune)