Fikk overlevert kommunikasjonskoffert

Tidligere i februar fikk Østfold Røde Kors overlevert en koffertløsning for kommunikasjon med både satellitt og telefoni. Satellittjenesten som benyttes er levert av Starlink.

Denne løsningen er en del av Østfold Røde Kors sin reservekommunikasjon, som kan taes i bruk ved tap av telefon og/eller internettforbindelse. Løsningen kan også brukes på steder der svært mange brukere er pålogget det samme nettet, for eksempel større arrangementer. 

Utstyret, som er levert av Sarpsborg-selskapet Ready Communication, inngår nå i et pilotprosjekt før vurdering av anskaffelse av flere enheter for distriktsforeningene i Akershus, Buskerud og Østfold. 

Tilsvarende utstyr ble levert til Sarpsborg brannvesen samme dag.

Koffert overlevert
Arnulf Hansen (rådgiver for beredskap og hjelpekorps på distriktskontoret) og Rebecca Skauge (leder i Ressursgruppe beredskap og ambulanse (RBA). (Foto: Østfold Røde Kors)

– Vi er svært tilfredse med å være tidlig ute med og få dette utstyret på plass, da tap av elektronisk kommunikasjon kan være en reel utfordring i dagens samfunn. Man kan forestille seg både ekstremvær, store branner og andre kriser som kan ramme samfunnet, sier Rebecca Skauge, leder i Ressursgruppe beredskap og ambulanse (RBA) i Østfold Røde Kors.

RBA er også godt fornøyd med andre ting:

– På nasjonalt nivå i Røde Kors er vi blant de første, kanskje til og med de aller første i landet som tar i bruk dette utstyret. I tillegg er dette utstyret veldig enkelt å ta i bruk. Vi håper dette utstyret vil være en vesentlig forsterkning av Røde Kors sin evne til å løse sine oppdrag under både krise og hverdag.

For mer informasjon om systemet eller løsningen, kontakt rba@ostfoldrk.no