Klipper snora Vis bildetekst
SNOREN KLIPPES: Det var lokalforeningsleder i Sarpsborg Røde Kors, Elisabeth Due, som fikk æren av å klippe snora. Til venstre ser vi lokalforeningsleder i Rakkestad Røde Kors, Nina Ødegård. Til høyre står nestleder Torhild Fossli. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Åpning av Røde Kors Butikk Rakkestad

Torsdag kunne Rakkestad Røde Kors endelig ønske velkommen til sin Røde Kors Butikk rett ved Røde Kors-stasjonen. Mange tok turen da dørene åpnet presis klokken 11.00.

Som seg hør og bør ble det snorklipping, kake og taler. Butikken vil være åpen tre dager i uken og mange frivillige har allerede meldt seg.

Det var leder i Sarpsborg Røde Kors, Elisabeth Due, som sto for snorklippingen. 

– I Sarpsborg har vi hatt bruktbutikk i 10 år, og jeg har stor tro på at konseptet vil slå an også i Rakkestad. Klesindustrien står for åtte prosent av klimagassutslippene i verden. Ved å handle brukt kan man være med på å redusere det, sier Due til Rakkestad Avis. 

En rekke bruktbutikker

I oktober 2023 ble det kjent at Rakkestad Røde Kors skulle åpne sin egen bruktbutikk. 

Røde Kors har en rekke bruktbutikker rundt i landet og alle disse drives etter samme konsept. I Østfold finnes det også en slik butikk i Mysen og Sarpsborg. 

Mange har bidratt

På kort tid fikk Rakkestad Røde Kors mange nye frivillige som ønsket å bidra i butikken. I tillegg har også mange personer ryddet hjemme og gitt klær som kan selges. Utenfor Røde Kors-stasjonen og ved butikken står det klescontainere hvor folk kan levere klær. Dette kan også leveres i butikkens åpningstider.