Hesten Melvin og frivillige Vis bildetekst
EN DEL AV LAGET: Røde Kors-hesten «Melvin» er frivillig i Moss Røde Kors. Han farter rundt i Østfold for å spre glede. Nå har han også fått sin egen Røde Kors-tilhenger. Her er han sammen med laget sitt: Fra venstre Trude Olavesen (eier) Monika Pedersen Skogeng og Steinar Ladim. Foto: Moss Røde Kors

Nå har Røde Kors-hesten «Melvin» fått egen tilhenger

Shetlandsponnien «Melvin» er frivillig i Moss Røde Kors. Han er kurset i besøkstjenesten, og i sin spesialsydde uniform er han stadig på farten for å spre glede.

Nå har han også blitt eier av landets første offisielle Røde Kors-hestetilhenger.

− Vi har fått på plass en solid hestetilhenger, og den er sirlig dekorert med Røde Kors-logoer. «Melvin» er nok den første Røde Kors-hesten i Norge som får en slik, sier leder i Moss Røde Kors, Geir Andre Østborg.

Østborg forteller at «Melvin» ofte er med på stands – eller på besøk hos sykehjem i Moss og Våler. Der får han hilse på beboere ute i sansehagene. Også campingplasser er en favoritt for «Melvin».

Melvin sprer glede
SPRER GLEDE: Når «Melvin» kommer bli alle glade. Store og små får klappe den hyggelige hesten. (Foto: Moss Røde Kors)

− Sommerens høydepunkt er Larkollen og Nes Camping, hvor Moss Røde Kors inviteres til å fremme oss selv. Melvin er med og tar de minste med på rideturer i området, forteller Østborg.

Til daglig bor Melvin på Balke Gård som ligger på Dilling, retning Larkollen. Der stelles han av eier og Røde Kors-frivillig Trude Olavsen.

Denne er unik
UNIK TILHENGER: Ifølge leder i Moss Røde Kors, Geir Andre Østborg, er denne hestetilhengeren unik i Norge. – Ingen andre Røde Kors-hester kan smykke seg med en slik, sier han. (Foto: Moss Røde Kors)
Melvin er en helsehest
HELSEHESTEN: Frivillig i Moss Røde Kors, Trude Olavesen, eier «Melvin». Hun mener nærkontakt med hester er bra for helsen. – Folk blir rolige og han skaper smil, sier hun. (Foto: Moss Røde Kors)