Månedens frivillig for november

For november måned har arbeidsutvalget kåret Line Rognøy som månedens frivillig i Rogaland Røde Kors med Flekkefjord by.

Line er frivillig i Stavanger Røde Kors, hvor hun er besøksvenn og har vakter i våketjenesten. Hun startet som frivillig for fire år siden

– Det var flyktningebølgen som først vekket meg, og som gjorde at jeg tok kontakt med Stavanger Røde Kors. Jeg er ufør, og har god tid på dagene. Tidligere tok jeg meg av min svigerfar, men så døde han. På samme tid flyttet vi i leilighet, og det ble mindre å gjøre hjemme. Da fant jeg ut at jeg ville bidra. Jeg tenkte at jeg må jo kunne brukes til noe, forteller Line.

Hun tok kontakt med Stavanger Røde Kors for å melde seg som frivillig.

– De foreslo at jeg kunne prøve meg som besøksvenn, og det kunne jeg godt tenke meg. Det er så mange som sitter alene, så mitt ønske var å komme hjem til noen, forklarer Line. Hun har nå vært besøksvenn for Lisen i 3 1/2 år, og de to trives godt sammen.  

 MF november Line.jpg

Line har vært besøksvenn for samme person i snart fire år. Hun sa ja til å stille opp da TV Vest ønsket å lage en sak om 70-års jubileet til besøkstjenesten, for å fremme behovet for flere frivillige. Det er på bakgrunn av sin innsats som besøksvenn at Line er kåret til månedens frivillig for november. 

– Det er veldig fint å bli satt pris på, men jeg ble litt paff, forteller Line. -Det er så utrolig mange flotte folk i Røde Kors, og jeg føler ikke helt at jeg fortjener dette.

Line forklarer at hun ikke var helt bekvemm med å stå foran kamera, men vil gjerne vær et forbilde for å vise at alle kan bli besøksvenn.

Jeg syntes det er så viktig å få formidlet at vi alle kan bidra. Det er så mange som er glade for å få besøk, og du får så mye igjen selv som besøksvenn, sier Line engasjert.  

Line trives godt som frivillig i Stavanger Røde Kors.

– Det er godt å føle at jeg bidrar, og det gjør jeg med en trygg organisasjon i ryggen. Jeg opplever at jeg får den støtten jeg tenger til å utføre jobben som frivillig, og blir med jevne mellomrom oppringt fra lokalforeningen for å høre hvordan det går, sier Line. Hun forteller og at hun prøver å få med seg litt faglig påfyll gjennom foredrag som blir tilbudt til de frivillige.

– Jeg opplever Røde Kors som en trygg og god organisasjon, og er virkelig stolt når jeg tar på meg Røde Kors jakken, sier Line. Line forteller at hun ble begeistret da hun hørte at våketjenesten skulle etableres som aktivitet i Stavanger Røde Kors. Dette var noe hun hadde et sterkt ønske om å være med på i tillegg til å være besøksvenn. 

Arbeidsutvalget takker Line for sin innsats både som besøksvenn og som frivillig i våketjenesten. Dette er aktiviteter som til tider kan oppleves som krevende for den frivillige, men Line utfører oppgavene med et stort engasjement. Line beskrives som en person som gir mye.

Hun har et hjerte for sine medmennesker, og er en god representant i de aktivitetene hun er engasjert i. Vi er takknemlige for å ha Line med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.