Månedens frivillig for januar

For januar måned har arbeidsutvalget kåret Paul Eggen jr. som månedens frivillig.

Paul er bl.a. nestleder i lokalstyret i Haugesund Røde Kors. Han begynte i Røde Kors høsten 1982, altså for over 36 år siden. «Det begynte med at jeg som 15-åring var vertskap på Turistforeningen sin hytte Olalia Fjellstove. Dette var jeg i tre vintre sammen med foreldrene mine». Her observerte Paul frivillige fra Røde Kors, og syntes dette så veldig gøy ut. «Det var skigåing og vintertjenesten som først trakk meg til Røde Kors. Jeg tok førstehjelpskurs og begynte i hjelpekorpset». Han ble så lagleder, administrativ leder, og har vært en del av lokalforeningstyret i 18 år. «Det er viktig for meg å gjøre noe for andre og å utgjør en forskjell» sier Paul. 

MF Paul Eggen jr.JPG

Paul var en del av teamet som produserte kortfilmen «Hva er din sterkeste muskel?». Det er i denne forbindelse han er kåret til månedens frivillig. Han oppleves som dyktig i å finne nye kanaler med gode virkemidler for å trekke nye frivillige til lokalforeningen.

Paul forklarer; «Haugesund Røde Kors er opptatt av å markedsføre lokalforeningen på best mulig måte. I 2006 ble Alliansen dannet, og Haugesunds Avis er en del av dette. Dette er et samarbeid som bl.a. gir lokalforeningen gratis annonser og radioreklame for å søke etter frivillige». Den siste tiden har de satset på innholdsmarkedsføring, og denne filmen er et resultat av dette.

Høsten 2018 begynte arbeidet med idédugnad for å fram budskapet «nyttårsforsett». Resultatet ble filmen «Hva er din sterkeste muskel?», som oppfordrer flere til å bli frivillig. «Jeg setter pris på å bli valgt som månedens frivillig, Det er fint at de som jobber med den administrative delen, og som gjerne jobber litt «i det skjulte» også får annerkjennelse» sier Paul. 

 Paul har flere gode minner fra sin tid i Røde Kors. «Vintervaktene Haugesund Røde Kors` fjellsikringsstasjon Fjellstøl var en fin opplevelse». Han var også frivillig under OL i Lillehammer 1994. «Jeg var sanitetsmann under åpningsseremonien og i hoppbakken. Her fikk jeg stå ringside til mange av øvelsene og så derfor mye av det som skjedde». Han nevner også at han var formann i komiteen til 100-års jubileet til Haugesund Røde Kors, og var med å arrangere begge landsmøtene som er holdt i Haugesund, i 1987 og 2017. Det må også nevnes at Paul traff «fruen» som han kaller henne, i Røde Kors. 

 Arbeidsutvalget roser Paul for evnen til å tenke nytt, finne nye kanaler og måter å spre Røde Kors sitt buskap på, også utenfor Haugesunds grenser. Gjennom virkemidler som denne filmen ser han muligheten til å nå ut til flere frivillige, og bidrar således til økt humanitær aktivitet og synlighet lokalt. Paul jobber taktisk for å finne støttespillere Røde Kors kan ha nytte av å samarbeide med. Han beskrives som flink til å komme med nye ideer og jobber systematisk for å disse gjennomført. Paul er en engasjert frivillig, deler veldig gjerne med sin kunnskap, og har store og sterke meninger.  

Vi er takknemlige for å ha Paul med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.