Månedens frivillig for mars

For mars måned har arbeidsutvalget kåret John Melkvik som månedens frivillig.

For mars måned har arbeidsutvalget kåret John Melkvik som månedens frivillig. John er lokalforeningsleder i Karmøy Røde Kors.

Han startet i sin hjemby Kristiansund i 1992, og meldte overgang til Karmøy Røde Kors i 2015. Da jeg spør John om grunnen til at han flyttet fra Kristiansund ler han og spør retorisk «ja, hva tror du?». Grunnen var så klart kjærligheten. «Jeg stortrives på Karmøy. Det bor utrolig mye kjekke folk her, og naturen er flott» sier han.

MF Mars John Melkvik.jpg

John har jobbet innenfor akuttmedisin i 32 år, og det var på bakgrunn av sin erfaring han fikk sitt første møte med Røde Kors. «Noen venner inviterte meg til å undervise for frivillige. Etter dette var jeg solgt. Jeg har bestandig hatt et ønske om å gjøre en forskjell for andre, og Røde Kors gir meg mulighet til dette» forteller John. Da han flyttet til Karmøy oppdaget de raskt hvilken kompetanse og erfaring John brakte med seg. Han ble valgt til nestleder, og er nå altså lokalforeningsleder på Karmøy.

John var i sitt verv som leder av Karmøy Røde Kors, ansvarlig for å åpne dørene da lokalsamfunnet opplevde en tung tid i mars. På få uker valgte fire ungdommer på Karmøy å avslutte livet sitt. I en kommune med en befolkning på ca. 42.000, oppleves dette nært for innbyggerne og behovet for å komme sammen var stort.

Det er i anledning dette John er valgt som månedens frivillig for mars. John forteller at «vi var i samtale med kommunen på en onsdag, og på under ett døgn var tilbudet klart». Det ble holdt åpne dører både i Kopervik og på Åkrehamn, og hele 23 frivillige stilte raskt opp for å bidra. «De frivillige er rett og slett unike i måten de stiller opp på», sier John engasjert.

Om det å bli utnevnt til månedens frivillig, sier John «jeg synes personlig det er kjekt å bli verdsatt for det en prøver å få gjort, men ikke minst er jeg takknemlig på vegne av Karmøy Røde Kors. Det at lokalforeningen får prisen gjør meg stolt. Vi drar alle lasset sammen».

John har flere gode minner fra sin tid i Røde Kors. «Fellesskapet er et viktig stikkord. Det å være sammen med andre som vil det samme som deg, som vil utgjør en forskjell og bety noe for andre». Men også for John personlig er det flere gode minner. «Jeg har vært heldig og fått være på mange Røde Kors arrangement og opplevd mye forskjellig. Et av høydepunktene var da jeg traff Marit Bjørgen og Therese Johaug, og endte opp med å bli holdt rundt av begge. Det er slike spesielle situasjoner som gir deg som enkeltperson fantastiske opplevelser» forteller John.

Arbeidsutvalget roser John for hans innsats i en tung og krevende periode for lokalsamfunnet. Han så behovet for å åpne dørene, og å gi ungdommen et sted å samles for å ha mulighet til å dele sine tanker om det tragiske som hadde skjedd.John beskrives som en person som alltid «er på». Han står på hele tiden, hjelper alle, og vil kun det beste for Karmøy Røde Kors og lokalsamfunnet.Blir han bedt om å holde kurs, er svaret alltid ja. Han er med på dugnader, møter og basarer. Han beskrives som en mann som alltid stiller opp, er positiv, og har et ønske om å hjelpe alle.

Vi er takknemlige for å ha John med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.