Månedens frivillig oktober

For oktober måned har arbeidsutvalget kåret Lise Andersen som månedens frivillig i Rogaland Røde Kors med Flekkefjord by.

Lise er nestleder i distriktsråd Omsorg i Rogaland Røde Kors, og har vært frivillig i Ferie For Alle siden 2016.

Lise begynte først i Stavanger Røde Kors i 2009 som besøksvenn. Hun flyttet så til New Zealand, men startet opp igjen i Sandnes Røde Kors i 2014, da hun returnerte til Norge. Lise har vært frivillig siden da.

– Jeg startet som besøksvenn, men sluttet som dette tidligere i år. Det er Ferie For Alle jeg brenner for, forteller Lise engasjert.

– Jeg ble fort bitt av basillen, og er med på tre turer i året. Det var ellevte turen min nå i høstferien.

Lise forteller at Røde Kors alltid har ligget hennes hjerte nært, og at det var naturlig at det var nettopp i denne organisasjonen hun begynte. I fjor startet Lise i Hjelpekorpset, og ble godkjent i slutten av 2018.

– Jeg har lært utrolig mye nyttig gjennom Hjelpekorpset og vil fortsette der, men det er i omsorg jeg har mine verv, og som ligger meg nærmest nå, forteller Lise videre.

bilde Lise 2.png

Lise startet først som vanlig frivillig i Ferie For Alle. Hun ble så nestleder i omsorgsrådet, hvor Lise fikk Ferie For Alle som sitt ansvarsområde. Hun fungerte som nestleder på to turer, før hun ble hovedleder sist høstferie.

Det er på bakgrunn av sitt engasjement for Ferie For Alle Lise er kåret til månedens frivillig for oktober.

– Det er utrolig kjekt å bli valgt, og stas at innsatsen min blir satt pris på, sier Lise.

Hun forteller videre - det var absolutt ikke forventet å bli kåret til månedens frivillig, det er så mange flinke i Røde Kors. Men vi som er i Ferie For Alle-teamet er flinke til å skryte av hverandre. Alle stiller opp og er interessert i hverandre. Det gjør at det blir veldig kjekt på tur.

Lise har mange gode minner fra sin tid i Røde kors, spesielt fra Ferie For Alle.

– Vi opplever utrolig mange glade unger under disse oppholdene. Det er mye lek og latter. Vi ser hvordan mange av barna opplever mestringsfølelse på turene. Når de reiser hjem, har de ofte greid ting de ikke mestret før oppholdet, forklarer Lise.

Hun ønsker å fremheve viktigheten av et tilbud som Ferie For Alle.

– I samfunnet vårt i dag er det stor forskjell på folk, og vi leser stadig saker i media som viser at dette ikke minsker. Det er viktig at denne type tilbud fortsetter å eksistere, sier Lise engasjert. Hun forklarer at mange av familiene som får bli med på tur synes det er vanskelig å vise at de har dårlig økonomi. På oppholdet med Ferie For Alle, får de senket skuldrene og tilbrakt tid med ungene.

Arbeidsutvalget roser Lise for sitt store engasjement for barna, familiene og de andre frivillige som er med på Ferie For Alle. Lise viser en kapasitet som imponerer stort. Hun er involvert i hele prosessen, og går inn for oppgavene sine med en utømmelig energi.

Lise beskrives som en varm, vennlig og unik person som får mye ros fra de andre frivillige. Hun ser alle rundt seg, de frivillige føler seg sett og hørt, og opplever at Lise tar ansvar i sin rolle som hovedleder. Vi er takknemlige for å ha Lise med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.