Månedens frivillig for desember 2019

For desember måned 2019 har arbeidsutvalget kåret Ellen Sofie Jacobsen som månedens frivillige i Rogaland Røde Kors med Flekkefjord by.

Nominasjonen kom fra lokalforeningsledelsen i Haugesund Røde Kors. Ellen ble frivillig i Haugesund Røde Kors Hjelpekorps, etter fullført hjelpekorpsutdanning i 2019. Hun er også ansatt i Haugesund Røde Kors som aktivitetsleder.

Sosionom i bunn

Ellen fikk sin første erfaring som frivillig i Kirkens Bymisjon. Gjennom utdanningen som sosionom var hun senere med på flere arrangementer som frivillig for den samme organisasjonen. Hennes første frivillig-opplevelse i Røde Kors, fikk hun da hun var med på Ferie for alle vinteren 2017. Dette gav henne senere inspirasjon til å søke på ledig stilling hos Røde Kors i Haugesund, når anledningen bød seg.

Utmerkelsen som månedens frivillig for desember, mottar Ellen Sofie for sin innsats som frivillig på det tradisjonsrike julaften-arrangementet til Haugesund Røde Kors. Her deltok som frivillig sammen med, mann, barn, tre søstre, og sine foreldre.

Ellen Sofie setter tydelig stor pris denne oppmerksomheten, men understreker at «Alle som deltok som frivillige denne kvelden, kunne fortjent denne utmerkelsen». Hun uttrykker at arrangementet gav like mye tilbake til familien, som det det de bidro med som frivillige. Lysten er stor til å fortsette neste år. Hun understreker at dette er høyst frivillig for alle i familien, og at det på julaften var viktig å kombinere private tradisjoner, i tillegg til å bidra som frivillig.

Glede å kunne bidra

Gleden med å kunne bidra, kjenne felleskap, og få tilbakemeldinger som viser hvor viktig arrangementet er for deltakerne, er det som motiverer Ellen til å delta på julaften-arrangementet. Hun ønsker å trekke fram Wenche Urdal (leder for arrangementet) som en sterk motivator. «Hun skal ha ros for måten hun inkluderer alle som møter opp, og måten arrangementet blir gjennomført på», sier Ellen.

Felleskap, det å kunne gjøre en forskjell for andre, og alle de kjekke menneskene hun treffer i Røde kors, trekker Ellen også frem når hun får spørsmål om hva som er det beste med å være frivillig. Arbeidsutvalget roser Ellen for hennes store engasjement og innsats. Hun er en god representant for frivilligheten i Røde Kors.

Vi er takknemlige for å ha Ellen med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.