En gruppe i røde klær utenfor bygning. Vis bildetekst
Nye lokaler for Rogaland Røde Kors på Lura i Sandnes. Foto: Berit Hårr Østerhus.

Nytt distriktskontor på Lura

Fra 1. desember har Rogaland Røde Kors nye kontor og møterom på Lura i Sandnes.

Under ledersamlingen nylig fikk alle en omvisning på det nye distriktskontoret på Vibemyr på Lura i Sandnes.

1. november overtok Rogaland Røde Kors med Flekkefjord by den nye eiendommen Nikkelveien 14 på Vibemyr i Sandnes. I slutten av november flytter de fysisk inn. Alle ansatte vil være på plass 1. desember.

Nikkelveien 14 blir nå det nye distriktskontoret for Røde Kors i Rogaland. 

- Etter over 20 år i Hovebakken blir det nå spennende å komme inn i mer moderne lokaler, og ikke minst å få mye mer plass, sier daglig leder Per Arne Lea i Rogaland Røde Kors med Flekkefjord by.

- Vi går nå fra 300 kvm. til 1000 kvm. Her blir det gode kontorer for ansatte, gjestekontorer, en rekke ulike møterom for frivillige, kantine og gode lagerfasiliteter.  

Siden år 2000 er det blitt mange flere ansatte, og frivilligheten har enda mer møter og aktivitet.

- Så dette blir veldig positivt for alle. 

Nikkelveien består av et hovedbygg og et modulbygg. Foreløpig skal hovedbygget benyttes, men man er i dialog med mulige leietakere til modulbygget. I disse dager pusses det opp og bygges om det mest nødvendige i hovedbygget. 

- Hovebakken har vært et godt bygg for oss ansatte og frivilligheten – her har alle følt seg hjemme. Investeringen i 1999 var et lurt trekk av distriktsstyret, og har gjort at Røde Kors midler er benyttet til humanitært arbeid framfor dyr husleie i et dyrt leiemarked her i distriktet. Det å eie eget bygg har vært klokt, det ser vi nå også med prisen man får ved salget, sier Lea.

Nå er det kort tid igjen i Hovebakken før de retter nesen nordover mot Nikkelveien. Nå er det mye flyttesjau i Hovebakken.

Nikkelveien ligger i næringsområdet Vibemyr, like bak kjøpesenteret Lurabyen og nær Kvadrat. Det vil si at det også er bussforbindelse til det nye distriktskontoret.