Månedens frivillig for juli

Månedens frivillig for juli er Kjell Ferkingstad. Han er frivillig i aktiviteten Ferie for alle i Karmøy Røde Kors.

For juli måned har arbeidsutvalget kåret Kjell Ferkingstad som månedens frivillig. Overraskelsen var stor for hovedpersonen, men ikke for alle andre som har sett hans innsats gjennom mange år i organisasjonen. Kjell startet i Røde Kors allerede i 1979 – den gang i hjelpekorpset i lokalforeningen i Sandnes. Kjell forteller at han ble invitert til sitt første hjelpekorpsmøte av en daværende arbeidskollega, og at Røde Kors var en fin måte å bygge en omgangskrets. "Som ny i byen var det viktig for meg å finne en flokk å ha tilhørighet til. I Sandnes Røde Kors opplevde jeg godt samhold og ingen sosiale klikker" sier Kjell om Røde Kors, som ble av stor betydning for han som nyinnflyttet. Han minnes årene i Sandnes med glede, og husker spesielt de mange vaktene som hjelpekorpser i påskefjellet i Sirdal. >

Ferie for alle beskrives av Kjell som den aktiviteten som har ligget hans hjerte nærmest gjennom årene i Røde Kors. Kona Anne ble også med i Røde Kors i 1981, og de har begge vært svært aktive siden den gang. Etter de flyttet til Karmøy i 1982, har begge vært engasjerte i lokalforeninger der, først i Skudeneshavn, og senere i Karmøy Røde Kors hvor de nå er frivillige i aktiviteten Ferie for alle. Kjell beskriver Røde Kors-reisen sin litt som å være gift med frivilligheten, og tillegger at "i et ekteskap må man jo engasjere seg i det den andre driver med, på samme måte som at man får mest igjen for å være med i Røde Kors om man er direkte engasjert i aktivitetene". I tillegg til å ha med seg kona, har også to av barna vært med i Røde Kors. Dette har betydd mye for fellesskapet i familien til Kjell og vært en kjær fellesaktivitet. Han forteller at han har lært mye om raushet, respekt, og om det å ta seg tid til mennesker i løpet av årene i Røde Kors. "Ikke alle kan brukes til alt, men alle kan brukes til noe", sier Kjell. Det er viktig for han at alle har en plass.

Som leder for de frivillige under juli-oppholdet til årets Ferie for alle, har Kjell vist en imponerende drivkraft og glødende engasjement for aktiviteten. Som ansvarlig for de andre 11 frivillige under oppholdet, har hans evner til samarbeid i kombinasjon med stødig lederskap kommet sterkt til uttrykk. Arbeidsutvalget roser Kjells ferdigheter som frivillig-leder. Han oppleves som en rolig, tålmodig og stille person, med et enormt engasjement for det han brenner for og stor gjennomføringsevne. Han er flink til å se den enkelte frivillige og tilpasse oppgavene etter de ulikes styrker. Arbeidsutvalget mener det nå var på høy tid å løfte frem denne mannen som selv er så opptatt av at de frivillige som jobber i kulissene blir sett. Det Kjell selv beskriver som å være med fra sidelinjen, oppleves av andre som en svært aktiv og uvurderlig tilstedeværelse. Arbeidsutvalget uttrykker at det står stor respekt av den jobben Kjell gjør, lokalt så vel som for distriktet som helhet. Vi er svært takknemlige for å ha han med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med kåringen.