Månedens frivillig for april

For april måned har arbeidsutvalget kåret Karianne Folkvord Furset som månedens frivillig. Hun er leder av Stavanger Røde Kors Ungdom og begynte i Røde Kors som 15-åring.

Karianne har en viktig rolle som leder og frivillig i Røde Kors Ungdom i Stavanger. Ungdomsrådet har hatt en stor vekst i frivillig i 2016 og har startet opp flere nye aktiviteter innenfor blant annet flerkultur. Når flyktningkrisen kom høsten 2015 startet Stavanger Røde Kors Ungdom opp med aktiviteter for ungdommer på Forus transittmottak og i etterkant av dette har de også startet opp aktivitetskvelder i samarbeid med Johannes læringssenter for ungdom i tillegg til egne jentekvelder for ungdommer med flerkulturell bakgrunn.

 

"Jeg hadde et brennende ønske om å gjøre en forskjell. Gi noe tilbake til andre og gjøre noe bra for lokalsamfunnet", svarer Karianne til spørsmålet om hvorfor hun ble frivillig i Røde Kors. Og det er nettopp gjennom sitt brennende engasjement som imponere distriktets arbeidsutvalg. Hun evner sammen med sitt ungdomsråd å skape aktivitet og inkludering blant ungdommer på sin egen alder, som f.eks. jentekvelder i samarbeid med Johannes Læringssenter.

Karianne er en superengasjert og handlekraftig frivillig og leder i Røde Kors Ungdom i Stavanger. Hun er positiv og har et smittende engasjement. Arbeidsutvalget til distriktsstyret er utrolig imponert av det arbeidet som Karianne og Røde Kors ungdom i Stavanger har gjort siden flyktningkrisen høsten 2015. Det er flott å se så unge mennesker som Karianne tar et viktig ansvar for noen av de som trenger det mest i samfunnet, nettopp unge og sårbare på hennes egen alder. Det viser at hennes store samfunnsengasjement og medmenneskelighet. Stavanger Røde Kors er heldig som har en så flink frivillig. Tusen takk for ditt arbeid, Karianne!