Månedens frivillig for mai

Månedens frivillig for mai er Siri Østerhus Sørgård. Hun er frivillig i Kverneland Røde Kors Hjelpekorps.

For mai måned har arbeidsutvalget kåret Siri Østerhus Sørgård som månedens frivillig. Siri har vokst opp i Røde Kors med en mor som aktiv hjelpekorpser i mange år. Hun husker godt da hun fikk sitte i ambulansen som liten og turene til fjells med hjelpekorpset i Hjelmeland Røde Kors og Kvikk Lunsj.

"Fellesskapet og samholdet i Røde Kors er noe av det jeg husker best", sier Siri fra tiden i oppveksten i Hjelmeland Røde Kors. I dag er hun aktiv i Kverneland Røde Kors og sitter i sin første periode som administrativ leder i Hjelpekorpset i lokalforeningen. Gjennom denne funksjonen har hun også et administrativt ansvar for hjelpekorpserne under Landstreffet i Kongeparken. Der styrer hun blant annet vaktlistene, kundekontakten, mat og overnatting. Det er 2500 timer som legges ned av arbeid totalt blant 200 frivillige under helgen på Landstreffet og 14 Hjelpekorps er involvert. Dette krever mye arbeid både i forkant og under helgen.

Siri er en handlekraftig, engasjert og motiverende leder både i korpset i Kverneland og ikke minst under Landstreffet i Kongeparken. Mye takket være henne har Røde Kors igjen hatt en viktig og trygg rolle under Landstreffet. Arbeidsutvalget til distriktsstyret er utrolig imponert av det arbeidet som Siri gjør både lokalt og for hele distriktet. Hun er en tydelig, hyggelig og engasjert leder som legges godt merke til både internt i Røde Kors og eksternt. Vi gratulerer henne så mye med kåringen og er glad og takknemlig for å ha henne med oss i Røde Kors.