Månedens frivillig for mars

For mars måned har arbeidsutvalget kåret Wenche Urdal som månedens frivillig. Wenche er frivillig i Haugesund Røde Kors hjelpekorps og har allerede vært med i 14 år. Faren til Wenche var operativ leder i Haugesund Røde Kors hjelpekorps. «Han brukte veldig mye tid på dette, så jeg skulle i hvert fall ikke begynne i Røde Kors», forteller hun med et smil. Wenche gikk den gang på helse- og sosialfag på videregående skole, og ble med på et grunnleggende førstehjelpskurs i regi av Røde Kors. Hun tenkte dette kunne være greit å ha med seg og at hun kunne dra nytte av kurset i skolesammenheng. Dette ble starten på Wenches liv Haugesund Røde Kors hjelpekorps, og siden har hun vært svært aktiv.

I dag er Wenche fortsatt med i hjelpekorpset i Haugesund Røde Kors, samtidig som hun sitter i landsråd for hjelpekorps. «Det beste med å være frivillig i Haugesund Røde Korps hjelpekorps er alle utfordringene og mulighetene, men også alle vennskap som er knyttet i årenes løp. Den sosiale biten betyr mye», sier Wenche. Hennes beste Røde Kors-minne har hun fra en leteaksjon med ca. 200 mannskaper for en del år siden. Aksjonen pågikk i ca. 1 uke og var krevende. «Jeg satt i KOO for første gang og vi hadde stålkontroll. Det var veldig kjekt, og jeg glemmer det aldri», sier hun. Wenche har nå hatt verv på alle tre nivåer i organisasjonen, og avsluttet nylig sin periode som administrativ leder i distriktsrådet for hjelpekorps. Det er i forbindelse med hennes innsats i denne rollen, med hjelpekorpskonferansen i mars, at hun har blitt hedret med prisen for månedens frivillig. Hun gir tydelig uttrykk for at denne anerkjennelsen betyr mye. Wenche var en av de som stod i bresjen for planlegging og gjennomføring av dette nye konseptet. 10-11 mars ble tidenes første hjelpekorpskonferanse i Rogaland gjennomført for de nyeste medlemmene. 18 deltakere fra nord til sør deltok for masse faglig påfyll med ulike miniseminarer. Wenche var ansvarlig for planleggingen i forhold til blant annet påmelding og program. Mange timers arbeid førte til en vellykket konferanse. Wenche har fått mulighet til å bruke sitt engasjement og kapasitet på ulike nivåer i organisasjonen, og oppfordrer også andre frivillige til å ta på seg nye oppgaver og å ta ansvar. «Det er veldig givende, og jeg har vokst mye på erfaringer på ulike nivå og nye oppgaver», forteller hun.

Arbeidsutvalget roser Wenche sin innsats med gjennomføring av en ny hjelpekorpskonferanse i distriktet. Hun beskrives som en «potet» med bred kompetanse og stort engasjement. Wenche er alltid «på», serviceinnstilt og positiv. Hun ser muligheter i stedet for utfordringer, og har en god evne til å tenke nytt til det beste for Røde Kors lokalt så vel som på andre nivåer i organisasjonen. Distriktet setter stor pris på gode initiativer slik som hjelpekorpskonferansen, og det arbeidet som har blitt lagt ned av Wenche og andre frivillige i forbindelse med arrangementet. Arbeidsutvalget berømmer Wenche for hennes profesjonalitet, og måten hun skiller mellom ulike roller på. Hun trår alltid til der det er behov - med et smil om munnen. Vi er takknemlige for å ha Wenche med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med utmerkelsen.