Månedens frivillig for november

Månedens frivillig for november er Ghita Fossum fra Sandnes Røde Kors, instruktør for besøksvenn med hund.

For november måned har arbeidsutvalget kåret Ghita Fossum som månedens frivillig. Ghita er frivillig i Sandnes Røde Kors og startet for ganske nøyaktig ett år siden da hun fikk plass på instruktørkurs for besøksvenn med hund. «Jeg så en annonse på Facebook hvor Røde Kors søkte etter instruktører for denne aktiviteten. Jeg har alltid hatt lyst til å drive med dette, så jeg meldte meg på og var en av de heldige som fikk plass», forteller Ghita. Ghita har hatt en lidenskap for hundetrening lenge, og har blant annet lang fartstid i Norske Redningshunder bak seg. Hun bestod instruktørkurset for besøkstjeneste med hund i Røde Kors våren 2017, og er nå en av 18 instruktører på landsbasis. Ghita er med i Sandnes Røde Kors, hvor hun kjente andre frivillige fra før av. Hun forteller at hun følte seg veldig godt mottatt, og roser det gode miljøet og høye aktivitetsnivået hun opplever i foreningen. «Her kommer jeg til å trives i mange år fremover», smiler hun.

For gjennomføring av besøkshundkurs må det alltid være to instruktører, og i løpet av høsten var Ghita med som instruktør på sitt første kurs lokalt. Kurset gikk over to helger hvorav det siste kurset ble holdt i november, og hennes sterke innsats her la grunnlaget for utnevnelsen som månedens frivillig. I tillegg til å bli distriktets første instruktør for besøkshund, sitter Ghita også nå i aktivitetens ressursgruppe. I 2018 venter nye kurs, både i distriktet og rundt om i landet for øvrig, samt nasjonal samling med de andre besøkshund-instruktørene i Røde Kors. Ghita ser frem til dette og synes gleden ved å se andre mestre i en læringssituasjon er det kjekkeste med å være instruktør. Hun forteller om et stort behov for aktiviteten, og at den er blitt svært godt mottatt i distriktet. «Kravene som stilles til hundene er de høyeste i Norge, og dette sikrer at kun hunder som egner seg kan delta i aktiviteten», forteller hun. Per nå har ikke Ghita selv en hund som er egnet, men om hun får det, er det en drøm å også kunne ha egen besøkshund i fremtiden. Ghita er tydelig overrasket og setter stor pris på utnevnelsen som månedens frivillig. «Det er mange, både frivillige og ansatte, som fortjener positiv oppmerksomhet i forbindelse med besøkshund og som er veldig profesjonelle og alltid stiller opp», sier Ghita og roser spesielt Robert Bergh, Turid Rekevik og Cecilie Inderdal som hun har jobbet mye med.

Arbeidsutvalget roser Ghitas innsats som instruktør for besøksvenn med hund, og hennes store engasjement for aktiviteten og Røde Kors som relativt fersk i organisasjonen. På kort tid har hun rukket å gjøre seg bemerket, og bidratt sterkt til å drive frem en aktivitet i utvikling. Distriktet er stolte over å ha fått sin egen besøkshund-instruktør som muliggjør kurs for lokalforeningene med kortreist kursholderkompetanse. Ghita har utvist gode pedagogiske evner, og de som jobber med henne i forbindelse med kursene forteller at Ghita gir svært mye av seg selv i rollen som instruktør, og er god til å komme med praktiske eksempler fra egen hverdag. Ghita beskrives som en rolig og behagelig person, med sterke evner til å samle og veilede både dyr og mennesker. Tilbakemeldingene fra deltakerne har også vært svært positive. Vi er takknemlige for å ha fått Ghita med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med kåringen.