Månedens frivillig for oktober

Månedens frivillige for oktober er Roy Worum, korpsleder i Haugesund Røde Kors Hjelpekorps.

For oktober måned har arbeidsutvalget kåret Roy Worum som månedens frivillig. Roy startet så smått sin reise i Røde Kors Ungdom i Haugesund i 2000. «Høsten etter jeg begynte delte hjelpekorpset ut brosjyrer om førstehjelpskurs på skolen, og jeg meldte meg på sammen med noen klassekamerater», forteller Roy. Kurset ble bestått, og livet som hjelpekorpser var i gang. Siden høsten 2001 har Roy hatt et stort engasjement i hjelpekorpset i Haugesund Røde Kors. Roy trekker frem det gode miljøet og de kjekke aktivitetene som de store trivselsfaktorene. Det å kunne glede andre gjennom sitt arbeid er viktig. Etter å ha hatt ulike roller i foreningen, blant annet som leder for vaktgruppen for sanitetsvakter og som administrativ leder i hjelpekorpset, har han de siste årene innehatt vervet som korpsleder. «Det er utrolig givende å se dynamikken og den gjensidige respekten i hjelpekorpset til tross for stort aldersspenn. Dette tror jeg er unikt for Røde Kors, og veldig nyttig», beskriver Roy. Utnevnelsen som månedens frivillig gir stor motivasjon til videre arbeid, og Roy er klar for både oppturer og nedturer i det nye året.

Gjennom sitt engasjement i Haugesund Røde Kors Hjelpekorps har Roy hatt en særskilt rolle i forbindelse med landsmøtet i Haugesund som gikk av stabelen i oktober. Her la han ned en ekstraordinær innsats, som la grunnlaget for utnevnelsen som månedens frivillig. I tillegg til å være høyre hånd for prosjektleder i Haugesund, Kjersti, fikk Roy rollen som leder for kulturgruppen i fanget – noe han mestret på imponerende vis. I denne rollen hadde han ansvar for alt av kultur som distriktet stod for, samt samarbeid med det nasjonale produksjonsteamet. Med 700 deltakere og 150 frivillige er dette en krevende oppgave. «Jeg gledet meg fryktelig i forkant av arrangementet. Det kjekkeste var å se smilene og trivselen blant alle delegater og observatører. Dette vitnet om at vi klarte oppgaven som vertskap», sier Roy stolt. Det kjekkeste minnet beskriver han allikevel som den kulturelle åpningen på kaien i Haugesund med barnehagebarn, Henry og flotte innslag – det var stort. Roy er tydelig på at alle er like viktige for å lykkes med noe slikt, og at man ikke kan hvile for lenge på et landsmøte titulert som «best ever». «Den dagen man føler man har blitt gode nok, er det på tide å gi seg», sier Roy.

Gjennom sin innsats i arbeidet med landsmøtet 2017, har Roy vist en enorm kapasitet og et glødende engasjement. Arbeidsutvalget roser Roys innsats, hans koordineringsevner, gode ledelse og evnen til å beholde roen når det koker som mest. Roy har vist en enorm tilstedeværelse i sitt arbeid med landsmøtet, og vært en stor ressurs for prosjektteamet for øvrig. Gjennom sitt arbeid har han gjort seg bemerket lokalt, så vel som nasjonalt. Med sitt gode humør og sin tydelige kommunikasjon, går han foran som et godt eksempel for andre frivillige i Røde Kors. Roy utviste høy grad av kontroll samt evnen til å ha mange baller i luften samtidig i forbindelse med landsmøtet. Han er svært detaljorientert, hvilket resulterer i høy kvalitet. Han oppfattes som en ydmyk person og evner å trekke andre med seg i sitt engasjement. Han viser tydelig glede over det hjelpekorpset i Haugesund og teamet under landsmøtet har fått til i fellesskap, og dette er en viktig egenskap. Vi er svært takknemlige for å ha Roy med oss i Røde Kors, og gratulerer så mye med kåringen.