Reis i Henry Dunant sine fotspor

Reise til Solferino

Solferinoreiser inviterer Sogn og Fjordane Røde Kors til en reise til Nord- Italia og Gardasjøen for å gå i Henry Dunants fotspor 28. september til 1. oktober.

Solferinoreiser inviterer Sogn og Fjordane Røde Kors til en reise til Nord- Italia og Gardasjøen for å gå i Henry Dunants fotspor. Vårt ønske er at dere skal få en innføring i Røde Kors-bevegelsens grunnleggende ide, prinsipper og historie med fokus på slaget ved Solferino, hjelpearbeidet etter slaget, frivillighet og organisering. Lære mer om Henry Dunants liv og skjebne, Genèvekonvensjonene og Røde Kors sitt mandat og utviklingen av Røde Kors og Røde Halvmåne som verdensomspennende humanitær bevegelse.

Henry Dunant var en mann som hadde en usedvanlig glød og en kraft i seg som menneske. Han var følsom, viljesterk, kreativ og utholdende. Dunant var et engasjert menneske. Han ble grepet og grep inn!

Etter å ha opplevd slaget ved Solferino i juni 1859 skrev han en bok – «Un Souvenir de Solferino – Minner fra Solferino». Boken endret hans liv og bidro til å skape Røde Kors og Genèvekonvensjonene.

Dato
28. september til 1. oktober

* Avreise for frivillige fra Flesland kl.10.40

Pris
kr. 11.100.- pr person i enkeltrom

* Prisen gjeld for 15 deltakarar

solferino henry dunant

 

Prisen inkluderer

Fly Flesland – Milano t/r inkl. flyskatter, transport alle dager, 3 netter på 3 stjerners hotell i Desenzano. Frokost alle dager, to lunsjer og tre middager. Inngang til museer, severdigheter, kirker, m.m., Norsk reiseleder fra Solferinoreiser ved gruppe på minimum 12 pers.

Program

Dag 1    Avreise fra Flesland med ankomst Milano. Transfer til Desenzano og innsjekking på Hotel Vittorio.
Ettermiddagen i Sirmione med middag på restaurant i Desenzano.

Dag 2   Det Internasjonale Røde Kors museet og den store kirken i Castiglione. Besøke Castiglione Røde Kors med omvisning på Røde Kors huset, samtaler med frivillige og lunsj sammen med dem. Middag på Vingård med omvisning.

Dag 3    Vandre fra Castiglione til Solferino. Tårnet, minnelunden og benkirken. Lunsj i Solferino.Middag på restaurant i Desenzano.

Dag 4    Hjemreise.

Opplev

Castiglione: Det Internasjonale Røde Kors museet ligger i midt den lille koselige byen. Museet har beliggenhet i et ærverdig gammelt hus, men forteller Røde Kors historien med moderne virkemidler samtidig som ekte minner fra krigen er tatt godt vare på. Den store kirken i Castiglione er bygget på en høyde i byen, kirken bærer på minnene fra slaget ved Solferino hvor sårede og døende soldater ble pleiet av blant annet Dunant.

Solferino: Tårnet i Solferino står der støtt og majestetisk, 206 meter over havet. Minnelunden nedenfor tårnet er til ettertanke og refleksjoner. Benkirken ble opprettet i etterkant av slaget hvor sjelettene fra de mange tusene falne soldatene er samlet.

Sirmione: Den vakre halvøya slanger seg beskjedent ut i Gardasjøen har en historie fra steinalderen. I dag er det en turistmagnet for velstående Italienere. Allikevel har byen greid å bevare den stille og vakre atmosfæren.

Desenzano: Desenzano del Garda er en moderne by som ligger og duver nederst i Gardasjøen. Byen er et yndet turistmål med sin kultur, kulinariske opplevelser og shopping.

Meld interesse innan 1. mai

Har du spørsmål, eller ønskjer du å vere med - kontakt tilretteleggar Pål Andreas Dahl, ved Sogn og Fjordane Røde Kors, mob 907 26 095 / pal.andreas.dahl@redcross.no