To damer står på gresset i en park og smiler. Den ene holder blomster og det er et Røde Kors-telt, flere mennesker og et bygg i bakgrunnen. Vis bildetekst
Bø og Sauherads ordfører Siri Blichfeldt Dyrland og Bø frivillighetssentrals Elisabeth Haugen i den nye hagen til frivillighetssentralen. Håpet er at hekken skal vokse seg stor og frodig om få år.

Fallet som ble til en hage

Da Turid, en frivillig i Bø, skled på en iset dam og brakk hofta si utenfor Bø frivillighetssentral i februar 2020, startet prosessen med uteplassen som nå pynter opp Bø sentrum.

Elisabeth Haugen, som driver frivillighetssentralen, tenkte med seg selv at slik kunne det ikke fortsette. Hun fikk med seg det frivillige styret og bestemte at de skulle lage en plass som både kunne fungere som en møteplass i bygda og være en plass du legger merke til når du kjører forbi.

- Jeg ble satt til å lede dette arbeidet, men har ingen kompetanse på slikt – så lapskausen ble til etter hvert som ingrediensene kom til kan du si, sier Elisabeth Hagen med et smil.

To damer og en mann står ved siden av hverandre. Den midterste damen har en blomsterbukett i hånda.
Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland, daglig leder på Bø frivillighetssentral Elisabeth Haugen og styreleder for sentralen, Jonas Stourup på åpningsdagen.

Det har vært en lang prosess. Hele prosjektet startet før korona-pandemien og det er utrolig mange frivilligtimer som er blitt lagt ned for å få plassen slik den nå i slutten av 2022 fremstår i all sin prakt.

- Kåre, Arnold og Kjell har vært noen av de frivillige jeg vil trekke frem spesielt. De var med helt fra starten, og uten dem hadde ikke uteplassen blitt noe av, sier Elisabeth klart rørt.

En dame med ordførersmykkeklipper en rød snor
Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland klipper snora på en høytidelig åpning i slutten av oktober 2022.

Det er lite midler og de kunne ikke sette bort jobben til en entreprenør som kunne gjøre det hele ferdig på et par måneder. Her var det frivillige hender som satt inn et ekstra støt etter jobben, som lånte bort maskiner og arbeidskraft, som kom nedom for å rake, jevne ut, mure og fikse.

- Vi hadde også utrolig flaks og fikk hjelp av Samtun mot slutten av prosessen. 10 gutter kom innom oss på en fredag for å hjelpe oss, og så tar jammen tre av dem en ekstra sjau på lørdagen også for å komme helt i mål, forteller Elisabeth.

Samtun er en ideell stiftelse som tilbyr tverrfaglig spesialisert rusbehandling, med avtaleplasser gjennom Helse Sør-Øst. Behandlingen har fokus på hver enkelt pasient. I tillegg utgjør fellesskapet en treningsarena for utvikling.

En dame står foran en gjeng mennesker og holder tale. Det regner og tilhørerne står under et tak ute.
Ordføreren Siri skrøt av alt arbeidet som var lagt ned og var glad for at Bø endelig har fått en grønn og fin uteplass i sentrum som kan skape et godt og inkluderende bymiljø.

Nå ligger uteplassen klar for bruk og Elisabeth og de frivillige gleder seg til grillkvelder, hyggelig selskap og gode opplevelser på plassen utenfor det ærverdige bygget midt i Bø.

Mennesker er samlet på en uteplass i grått vær. det går et rødt band over bildet
En liten gjeng frivillige og sambygdinger hadde møtt opp da uteplassen endelig skulle åpnes.