Illustrasjonsbilde av en som holder tale.

Vant medieprisen 2022

- Takk for at dere er en inspirasjon og gode ambassadører for organisasjonen vår, sa kommunikasjonsrådgiver Kjersti Veel Krauss til lokalforeningen som vant medieprisen for 2022.

Her er talen som ble holdt da årets mediepris ble delt ut på distriktsårsmøtet til Telemark Røde Kors i Vrådal. 

"Igjen er vi kommet til min yndlingspris – nemlig medieprisen. Kommunikasjon og synlighet er så viktig. Ikke bare for å skape stolthet blant dere som allerede er overbevist om at Røde Kors faktisk er verdens beste organisasjon, men også for å vise frem all den imponerende frivillige innsatsen som gjøres hver eneste dag i våre 17 lokalforeninger.

Det er mange grunner til at vi skal være synlige og kommunisere det vi driver med. Det handler først og fremst om å avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse. Vår rolle og arbeidet som gjøres av frivillige i fylket, landet og over hele verden synes for at vi skal kunne jobbe for de menneskene som trenger det aller mest. I tillegg til å rekruttere og engasjere, gir kommunikasjonen vår oss muligheten til å bevare og fornye frivilligheten, skaffe midler til innsats og å bygge omdømme. Gjennom historiene vi forteller skaper vi stolthet, kunnskap om utfordringer i samfunnet og inspirasjon til å bry seg om de som er rundt oss.  

Før jeg kommer til selve rosinen i pølsa, vil jeg trekke frem to «hederspriser». Vi har noen kjempeengasjerte ungdommer i organisasjonen vår som det siste året har laget Instagramkontoen rodekorsungdomkragero. Kontoen har på kort tid fått nesten 200 følgere i lille Kragerø. Jevnlig, informative og gode poster om Treffpunkt-møter i lokalforeningen fortjener en hedersklapp, syns jeg.

I tillegg vil jeg dele ut litt heder til Siljan Røde Kors som har jobbet hardt med kommunikasjonen sin siste året. De har blant annet laget en god gammeldags folder med info om alle aktivitetene i lokalforeningen som er levert ut til alle postkasser i kommunen på dugnad. De er aktive på Facebook og viser frem all aktivitet i Siljan – også det som ikke er relatert direkte til Røde Kors. Slik blir de en kanal for lokalbefolkningen som trenger info om aktiviteter. Lokalforeningen gjorde seg også svært bemerket på nasjonalkontoret med mange gode aktiviteter som bærplukking, julenek-laging og sprell innen migrasjons- og eldreaktiviteter.

Men nå…

Det er en stor ære for meg å være her i dag for å dele ut denne prisen. Iløpet av året som er gått, har jeg fått blitt kjent med så mange bra frivillige og sett så mye god frivillig innsats. Jeg har besøkt og samarbeidet med alle lokalforeningene i fylket vårt. Men jeg vil trekke frem én lokalforening som har skilt seg spesielt ut i år.

Dere har vært en inspirasjon gjennom deres innsats på mediefronten i 2022. Jeg har sett hvordan dere har vært aktive og tipset mediene ofte, dere har sendt bilder og historier til meg og invitert meg med på aktiviteter. Dere har også tatt initiativ til å invitere lokale politikere til å delta på deres aktiviteter og invitert til samarbeid på tvers av lokalforeninger. Dere har både heiet og vist frem andre lokalforeninger som gjør en god jobb, og dere har omfavnet fellesskapet i Telemark Røde Kors.

Dere har også vært flinke til å trekke frem de litt "kjedeligere" og usynlige, men like viktige aktivitetene, som årsmøter og andre arrangementer. Dere har alltid stilt opp til mine forespørsler om intervjuer, kronikker og mediefremstøt, og dere har vist hvordan dere kan bruke media som et verktøy for å spre Røde Kors' budskap.

Men det som virkelig har gjort inntrykk på meg, er hvordan dere har vist omsorg og engasjement for samfunnet rundt dere gjennom sosiale medier. Jeg har hørt historier om leteaksjoner, bistand ved brann, innsats for de som står utenfor samfunnet og menn som sliter, besøksvenner og hunder som har bursdag, og dere har virkelig satt fokus på bredden i det viktige arbeidet som Røde Kors gjør hver dag.

Takk for at dere er en inspirasjon og gode ambassadører for organisasjonen vår, og jeg håper dere fortsetter å spre det viktige budskapet om Røde Kors gjennom mediene i årene som kommer.

Gratulerer  til Skien Røde Kors med Eirin Kristiansen i spissen med denne velfortjente prisen, og lykke til med alt dere gjør videre."