To barn sitter på stoler i et butikklokale og smiler til kamera, en liten jente springer forbi i bildets ytterkant. I bakgrunnen ser man noen voksne som handler klær. Vis bildetekst
God steming og mye mennesker da Nome Røde Kors åpnet bruktbutikken sin.

Gjenåpner bruktbutikken på Ulefoss

- Jeg våknet med prislapper i håret i dag til morgenen, sier Monica og ler. Hun er en av flere frivillige i Nome Røde Kors som har stått på for å bruktbutikken klar til gjenåpning.

Trekløveret Monica, June og Evangelista er noen av de mange frivillige som har vasket, malt, kjørt og hentet varer, priset, vasket klær, sortert varer og pyntet for å få butikken klar til den store åpningsdagen 18. mars.

En dame i Røde Kors-klær står bak en stor kake. Hun har en tallerken i hånda og smiler mot kamera.
Monica er stolt av det de har fått til i bruktbutikken og deler ut kake til alle gjestene.

Nå står bruktbutikken der med vidåpne dører. Ballonger pryder både utsiden og innsiden av butikken og det er fult av liv på en ellers litt grå og kald lørdags formiddag.

Syriske Walaa Mohammad og hennes 9 år gamle datter Sham har kjøpt inn kjøkkenutstyr og Sham fant seg en helt nydelig kjole hun bare måtte ha. 

To damer i skaut står med ryggen til kamera foran en hylle og kikker på kopper.
Syriske Walaa Mohammad og venninnen finner masse fint til huset.

Frivillige Anna Maria står med et par vintersko i hånda og har bestemt seg for å spandere dem på en flyktningfamilie som trenger ordentlige sko. I lekeavdelingen står et ektepar bosatt i Ulefoss. De har funnet opptil flere puslespill som de tar med seg i handlekurven. Rundt omkring står det folk og prater, diskuterer størrelser og prøver på klær, sko og sjekker ut priser på kopper og kar.

Portrett av en dame som smiler til kamera. Dust i bakgrunnen ser du hyller med klær og sko.
Evangelista er stolt av det de har fått til sammen som frivillige og er glad for å kunne være med å bidra til lokalsamfunnet.

- Åh, dette er bare så moro, sier Bente Haug Nedrebø, leder for omsorg i Nome. 

Hun kikker ut over det fullstappede lokalet. De hadde aldri trodd at det skulle gå så bra og håper det holder seg slik videre. De håper at de kan klare å holde liv i butikken lenge og at det blir et godt tilbud til alle i bygda og gleder seg til at pengene de tjener går til all den spennende Røde Kors-aktiviteten.

En dame står under ballonger og mellom klær og leker. Hun titter på det som er rundt seg.
Butikken var feststemt på åpningsdagen og det var fullt hus og mange besøkende.