Klær henger fra fronten av bilde innover i et butikklokale. I bakgrunnen ser vi flere damer og et bilde på veggen der det står "Humanity" Vis bildetekst
Gjenbruk er trend og det kommer stadig flere ungdom til butikken i Storgata. Nå håper de på salgsrekord 25. mars.

Gir bort overskuddet

Bruktbutikken i Notodden gir bort hele overskuddet fra butikkens salg lørdag 25. mars til Røde kors sitt arbeid for de jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria.

- Dette er midt i Røde Kors sitt mandat. Å hindre og lindre menneskelig lidelse og nød globalt.

Lederen av Notodden Røde Kors, Anita Milekåsa Hagen, har nettopp kommet inn i butikken. Bente Flåterud, Tordis Svalebjørg, Gerd Amundsen, Gunbjørg Markseth og Anne-Mette Skildru har allerede vært her en stund.

Da Anita nevnte ideen om å donere alle pengene butikken fikk inn en dag til Røde Kors sitt arbeid i de jordskjelvrammede områdene i Syria og Tyrkia, var alle helt med. 

- Vi håper på at mange tar turen innom butikken vår den lørdagen. På en litt travel lørdag, har vi pleid å få inn rundt 8 000 kroner. Håpet vårt er at vi klarer mer enn det, sier Anne-Mette.

For Bente Flåterud ble denne krisen litt spesiell og føltes ekstra nær. Hun har en sønn som jobber med nødhjelpsarbeid i Tyrkia og Syria og som har vært i jordskjelvområdet i en måned.

- Jeg får det endel nærmere når han er ute og hjelper. Det er en ufattelig situasjon menneskene der nede står i. Hvis vi kan samle inn 10 000 hadde det vært supert.

Notoddens befolkning er kjent for å være gavmilde og givervillige når krisene treffer. I begynnelsen av mars, samlet lokalforeningen inn hele 40.000 kroner på en lokal innsamlingskonto. Disse pengene ble sendt videre til Røde Kors internasjonalt og går til vårt nødhjelpsarbeid der behovet er størst.

Nå håper de å sette ny dagsrekord i butikken.

- Gjenbruk er trend og alt trenger ikke kjøpes nytt. Vi har så mange skatter her, utbryter Anne-Mette og de andre nikker oppstemt.

De håper mange tar turen til Notodden og bruktbutikken i Storgata 25 lørdag 25. mars. Butikken er åpen fra klokka 11-16.