To geiter og en jente som står med ryggen til Vis bildetekst
Geiter er bare noen av de mange dyrene deltakerne fikk hilse på under besøket til Foldvik familiepark i sommer.

Et geiteminne

Ingenting sier sommer som familieparker, piknik og is. Kragerø Røde Kors har i sommer hatt med seg nesten 200 personer på to ulike turer til Foldvik familiepark.

«Mæææææh!» En jente skvetter til idet en geitekilling sier ifra om at den er der – rett ved siden av henne. Hun smiler og gir den nyfødte killingen en kos før hun åpner porten og springer videre til kaniner, påfugler, trampoliner og annet gøy.

For mange betyr ferietid forventninger, opplevelser og gode stunder. Samtidig er det mange som ikke har råd til å reise på ferie eller til å gi barna sine sommeropplevelser.
Rundt om i Telemark har lokalforeninger arrangert dagsturer for de som trenger det. Spesielt for Kragerø Røde Kors var det overraskende stor pågang.

- Det har vært veldig stor interesse for dette og det viser jo at det er et behov der ute, sier Arvid Slettebakken, leder for Kragerø Røde Kors.

Ferie for alle: En sommer for alle

De har tatt utgangspunkt i flyktningkontoret i kommunen og har i tillegg brukt eget nettverk til å nå ut med tilbudet.

- Mange av våre deltakere har ringt oss og fortalt at de ønsket at vi arrangerte noen turer og aktiviteter i sommer. Det er vi glade for at vi har fått til, sier Slettebakken.

220704_foldvik gård foldviktoget passasjerer liten
En tur med Foldvik-toget, ga oversikt over parken og en ny god venn.

Røde Kors sine arrangerte turer i sommer:

  • Bø og Sauherad ble sponset av Lions og arrangerte flere turer i Sommarland i Bø for flyktninger (122 personer fikk billetter)
  • Porsgrunn Røde Kors arrangerte tur til Tusenfryd og trampolineparken Skyland med både ungdom og flyktninger og har hatt samarbeid med Normisjon og kirken på Hærøya om turer i nærmiljøet, kino og Fritidsparken. I tillegg har de arrangert sommerleir for flyktningene i to uker. (over 300 personer nådd)
  • Fellesverket Henrys Hus og Fratelli har arrangert tur til trampolineparken Rush, vært på tur på Norsjø feriepark og hatt hagefester og møteplasser på huset for ungdom. (Mellom 150-200 ungdom nådd)

Les mer om Ferie for alle