En ung gutt strekker armene opp i været, en innsjø og gressplen, sol og fint sommervær

Ferie for alle

Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene.

For hele familien

Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en aktiv ferieopplevelse for hele familien. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner.

En aktiv ferie

Ferie for alle-oppholdene arrangeres i skoleferiene. Ferien blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige. Familier som får tilbud om Ferie for alle har ikke andre tilsvarende tilbud. Familiene har levd i en situasjon med svak økonomi over tid.

Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6 til 13 år. Store deler av ferien foregår utendørs uansett vær og årstid. Både barn og voksne er med på mange varierte aktiviteter. 

Informasjon om Ferie for alle

 

Et økende behov

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene. De har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien. Ferie for alle tilbudet fra Røde Kors gjør noe med dette.

Vi trenger flere frivillige!

Det er en økning i antall barnefamilier som sliter med dårlig økonomi. Familiene har ikke mulighet til å ta med barna på ferie. Vi trenger flere frivillige som vil gi familier gode ferieopplevelser og minner!

Krav til frivillige

  • Ha fylt 18 år
  • Levere avgrenset politiattest
  • Gjennomføre intervju og obligatorisk opplæring
  • Undertegne og overholde etikk- og taushetserklæring
barn sitter på kaien og ser på fargerike seilbåter
Like utenfor Kristiansand ligger ferieleiren Haraldviken, som drives av Røde Kors. Foto: Thomas A. Syvertsen/Røde Kors

Les mer om: Haraldvigen og øvrige Røde Kors Sentre.

Flere artikler fra Ferie for alle