Ferie for alle vinderbilde av barn på akebrett i snøen

Ferie for alle

Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene.

Generel informasjon Ferie for alle

Oppholdsoversikt 2020

Hvordan melder jeg meg på Ferie for alle?

Viktig informasjon til deg som påmelder.

Støtte til fritidsaktiviteter

Krav til frivillige

Et økende behov

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter sommerferien. Ferie for alle tilbudet fra Røde Kors gjør noe med dette.

For hele familien

Gjennom Ferie for alle får familier med svak økonomi tilbud om en aktiv ferieopplevelse for hele familien. For Røde Kors er det viktig at hele familien reiser på ferie sammen. Da får familien mulighet til å dele gode opplevelser og skape felles minner.

To unge jenter tar selfie i en båt , norsl flagg vaier i baugen

En aktiv ferie

Ferie for alle-oppholdene arrangeres i skoleferiene. De skjer som oftest på Røde Kors-sentrene. Ferien blir ledet og tilrettelagt av Røde Kors-frivillige. Familier som får tilbud om Ferie for alle har ikke andre tilsvarende tilbud, og har levd i en situasjon med svak økonomi over tid. Ferieoppholdet tilbys familier som har minst ett barn i alderen 6-13 år. Store deler av ferien foregår utendørs uansett vær og årstid. Både barn og voksne er med på mange varierte aktiviteter. I tillegg til familieturer arrangerer Røde Kors også noen ferieturer for barn og ungdom opp til 18 år.
 
FFA-Haraldvigen2
Like utenfor Kristiansand ligger ferieleiren Haraldviken, som drives av Røde Kors. Foto: Thomas A. Syvertsen/Røde Kors
 

Relaterte artikler: Ferie for alle

Røde Kors Telemark har reist til Oslo flere høstferier i forbindelse med Ferie for alle, og denne høsten er det hele 74 påmeldte som tar turen inn til hovedstaden.
Aimee (10) fikk besøk av Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard da hun var på Ferie for alle på Eidene. Et ferieopphold både store og små setter stor pris på.
Coop Norge og Røde Kors samarbeider om å gi barn i lavinntektsfamilier muligheten til å delta i fritidsaktiviteter.
For familien på fire er det viktigste med Ferie for alle at de får være sammen og skape nye minner. Ferie for alle på Danebu gjorde begge deler mulig.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler