VIL GJØRE NOE FOR ANDRE: Live, Kaia og Inanda synes alle barn skal få en kalender til jul. Derfor har de pakket 21 kalendere som de i går gav til Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
VIL GJØRE NOE FOR ANDRE: Live, Kaia og Inanda synes alle barn skal få en kalender til jul. Derfor har de pakket 21 kalendere som de i går gav til Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland)

Har pakket julekalendere siden januar

Live, Kaia og Inanda har det siste året vært travelt opptatt med å pakke julekalendere. I går gav de bort over 500 pakker til Telemark Røde Kors.

- Det er mange barn som ikke får egen julekalender og det synes vi er urettferdig og trist. Derfor bestemte vi oss for å lage egne kalendere som vi gir bort, sier Kaia Furulund, som sammen med Live Hafskjold Jacobsen og Inanda Fredrikke Olsen har startet sitt eget lille prosjekt de har valgt å kalle Kalenderhjelperne. Helt siden januar har de jobbet iherdig for å skaffe gaver, lage gaver, pakke gaver og hente inn penger for å kjøpe inn ting.

- Vi har stått på markeder og solgt egne ting og ting vi har laget. Vi har også fått litt fra andre barn på skolen og fra noen butikker, forteller Live.

I dag er det siste innspurt, og jentene er samlet på Ugla Bokantikvariat i Skien sentrum for å pakke de siste gavene. Eli Ducros på Ugla har bidratt med en stor pose bøker og skryter av jentenes innsats.

- Jeg synes det er imponerende å se hva jentene har fått til, og setter pris på å bli spurt om å bidra til dette. Å lese og bli lest for lærer barn å utrykke følelser og relatere seg til andre, derfor bidrar jeg gjerne med noen bøker, sier Ducros.

Lover flere neste år

Dette er ikke første gang jentene gir bort kalendere til Røde Kors. Det hele startet nemlig i fjor. Da hadde de laget en kalender som de forsøkte å selge på et lokalt marked. Det gikk ikke så bra, og jentene bestemte seg for at de i stedet kunne gi den bort.

- Vi synes det var veldig fint å kunne være med å hjelpe andre, og bestemte oss for å gjøre det samme i år. Denne gangen ble det 21 kalendere. Neste år er målet 50, sier Inanda.

Besøk Kalenderhjelpernes Facebookside her