SJEKK DENNE: Eirik Habberstad og Cathrine Haraldsen fra Meny Lietorvet, Kim Nymoen, Meny Herkules og Jonas Straume, Meny Myren ønsker sammen å bidra til at barn i nærmiljøet får fine ferieopplevelser. Nå ser Mona Tveitan og Joakim Alexander Barnholdt fra Telemark Røde Kors fram til å gi bort familiebilletter til Bø Sommarland og Skien Fritidspark. (Foto: Bjørn Sodeland/Telemark Røde Kors) Vis bildetekst
SJEKK DENNE: Eirik Habberstad og Cathrine Haraldsen fra Meny Lietorvet, Kim Nymoen, Meny Herkules og Jonas Straume, Meny Myren ønsker sammen å bidra til at barn i nærmiljøet får fine ferieopplevelser. Nå ser Mona Tveitan og Joakim Alexander Barnholdt fra Telemark Røde Kors fram til å gi bort familiebilletter til Bø Sommarland og Skien Fritidspark. (Foto: Bjørn Sodeland/Telemark Røde Kors)

Varmt hvetebrød gir ferieopplevelser for alle

Telemark Røde Kors måtte i sommer si nei til nesten halvparten av søkerne til Ferie for alle. Takket være gavmilde lokale kjøpmenn kan flere likevel glede seg til en skikkelig sommeropplevelse.

- Jeg gleder meg som en unge til å ta telefonen og fortelle familiene at selv om de i år ikke får mulighet til å være med på overnattingstur, kan de nå glede seg til en flott opplevelse i Skien Fritidspark eller Bø Sommarland, sier Joakim Alexander Barnholdt, i Telemark Røde Kors.

Sammen med kollega Mona Tveitan har han den siste tiden vært travelt opptatt med å gå gjennom søknadene til Ferie for alle, et gratis ferietilbud til familier med svak økonomi. I år arrangerer de seks overnattingsturer med til sammen 400 gjester til Dyreparken i Kristiansand, Fevik Maritime Leirskole og Langedrag Naturpark. Dessverre gjør både mangel på midler og frivillige det umulig å si ja til alle som ønsker å være med.

- I sommer har vi 365 personer på lista som ikke får være med oss på tur. Derfor stod jubelen i taket da vi i forrige uke fikk telefon med nyheten om bidraget på 105 000 kroner fra Meny. Nå vet jeg at mange barn kommer til å bli glade, sier Barnholdt.

210625_FFA_Meny_Jubel_lite
GLEDER SEG: Mona Tveitan og Joakim Alexander Barnholdt i Telemark Røde Kors gleder seg til å ta telefonen for å fortelle de som har fått avslag på Ferie for alle at de likevel får en flott ferieopplevelse i sommer. (Foto: Bjørn Sodeland/Telemark Røde Kors)

Et bidrag til lokale barnefamilier

For hvert eneste Grenlandsbrød som blir solgt, får nemlig hver butikk en sum som de får anledning til å dele ut til et godt formål. Denne gangen har tre av dem – Meny Lietorvet, Meny Herkules og Meny Myren gått sammen om et bidrag på 105 000 kroner øremerket til Røde Kors og Ferie for alle.

- Vi hadde en liten diskusjon oss imellom om hvem som kunne gjøre best nytte av pengene og nå som sommeren og ferien står på trappene ble vi enige om at det å kunne være med og gi lokale barnefamilier en ordentlig ferieopplevelse var noe vi hadde lyst til å gå sammen om, sier Jonas Straume fra Meny Myren.

Les mer om Ferie for alle 

Bli frivillig