Sanitetsvaktsamarbeid med Midnight Sun Marathon gjennom 30 år

I år er det 30 årsjubileum for Midnight Sun Marathon. Gjennom alle disse årene har Tromsø Røde Kors stilt som trofast sanitetsvakt på midnattsolløpet.

-Jeg startet som frivillig i Hjelpekorpset i Tromsø Røde Kors for 41 år siden. Av disse årene har jeg vært med som frivillig på Midnight Sun Marathon ti ganger, og jeg synes fortsatt det er artig, sier Røde Kors sanitetsvakt og vaktleder Odd-Christian Lilleeng.

Odd christian vaktleder msm 2019.jpg

Løpet arrangeres lørdag 22. juni og løpere fra hele verden kommer til Tromsø for å løpe under midnattsolen. Arrangementet tiltrekker seg alle med løpeglede, uansett fysisk form, alder og personlige mål.

Røde Kors-frivillige står klar på definerte poster fordelt på ulike steder og alle de frivillige er trent i førstehjelp på ulike typer skader. På drikkestasjonene deler de ut vann, sportsdrikk og bananer. De mange frivillige som stiller opp på drikkestasjonene er helt uunnværlige for at det store puslespillet skal gå opp. -Det er en lang vakt, og både slitsomt og artig samtidig, sier Lilleeng.

Det årelange samarbeidet mellom Midnight Sun Marathon og Tromsø Røde Kors har bidratt til godt innarbeidede rutiner og logistikk. Denne kompetansen og erfaringen letter arbeidet til de frivillige både i planleggingsfasen, men også i gjennomføringa av sanitetsvakta på selve løpsdagen.

-Det bruker å være god stemning og det er alltid artig å snakke med folk. I år forventer vi ekstra stort trykk ettersom det er Tromsø bys 225 års jubileum, forsetter han.

-I målstreken pleier tre løp å ende i mål omtrent samtidig, noe som utgjør flere tusen løpere. Da blir det liv og røre i byen. Vi oppfordrer folk til å komme å se som publikum og delta i festlighetene, avslutter Lilleeng.