Turgruppa Tromsø

"Turgruppa" er et tilbud til seniorer som ønsker å gå små turer på dagtid. Hver onsdag stiller én eller flere frivillige turledere fra Røde Kors opp for å lede an til turer i passe tempo

– Et overkommelig aktivitetstilbud

Turgruppa er en av våre aktiviteter i Tromsø Røde Kors. Aktiviteten søker å gi et tilbud til eldre som ønsker å gå små turer i ny og ne. – Dette skal være et enkelt og overkommelig aktivitetstilbud som alle kan delta på, sier en av de frivillige på Turgruppa, Karin Hammer.

De fleste turene settes opp i byområdet og på Tromsøya. Det kan være gåturer i området rundt Røde Kors-huset. Andre ganger er det turer til Botanisk hage, Prestvannet eller Charlottenlund. - Løypene legges opp slik at også de med rullator skal kunne gå på turene, og er det slik at noen har behov for å gå en kortere tur så kan det gjøres rom for tilpasning også her, fortsetter Karin. Dette avhenger noe av hvor mange turledere som er med. Poenget er å gjøre aktiviteten lett tilgjengelig og tilpasset på en slik måte at alle kan være med uavhengig av form.

Turgruppa har selve gåinga og turene i fokus, men det oppstår også naturlig, hyggelig småprat og samtaler underveis. -Dette kan være verdifullt for de mange som sitter mye hjemme alene gjennom uka, sier en annen frivillig i Turgruppa, Paro Gjika. -Noen ganger avsluttes også turene med en kaffe og ei vaffel på Røde Kors-huset eller på en kafé, minner hun om.

Karin og Paro på tur Turgruppa Foto Paro Gjika.jpg
Karin og Paro på tur. Foto: Paro Gjika

Nå er sommeren på hell og onsdag 21. august starter Turgruppa opp med ukentlige gåturer. Første tur går til Botanisk hage. Les mer om turen her. Oppmøtested og -tid varierer avhengig av hvor turen går. En fullstendig turplan ligger ute på hjemmesiden til Tromsø Røde Kors.

Utviklet vennskap gjennom frivillig arbeid

Karin og Paro er begge frivillige i Turgruppa. De møttes da de begge var frivillige på Tirsdagstreffet, en annen av Tromsø Røde Kors sine aktiviteter. Hver tirsdag møttes de for å legge til rette for trivelige stunder for hjemmeboende eldre som kom på seniortreff på Røde Kors-huset. Paro snakket ikke særlig mye norsk ettersom hun kom til Norge for bare noen år siden. Likevel kjente de begge en god kjemi seg i mellom og utviklet et godt vennskap. Nå møtes de 3-4 ganger i uka for å gå turer i nærområdet, i tillegg til fortsatt å være frivillig sammen på Tirsdagstreffet. Ofte er det bare et par meldinger frem og tilbake som skal til før avtalen og tidspunktet er satt for en liten spontan kveldsgåtur. Da er det bare å få på seg joggeskoene og møtes på det faste møtestedet deres. Deres felles turglede gjorde også at de ønsket å engasjere seg i Turgruppa til Tromsø Røde Kors. De er nå begge frivillige på aktiviteten og skal bytte på å ha ansvar på de ulike turene sammen med andre frivillige i Turgruppa.

Kari Lydersen, leder av Tromsø Røde Kors Frivilligsentral, oppfordrer alle som ønsker å komme seg litt ut, gå på korte turer og som ønsker litt mer sosialt gjennom uka til å møte opp på disse turene. -Sett av onsdagene til å bli med denne gjengen på tur. Dette er et drop-in tilbud, så her er det bare å møte opp de onsdagene du ser det passer, avslutter Kari.

Har du spørsmål knyttet til Turgruppa så kan du kontakte:

Kari Lydersen sitter på en benk og ser mot kameraet og smiler, i en rød tskjorte med påskriften "Kæm bryr sæ?".
Kari Lydersen
Daglig leder i Tromsø Røde Kors
Kontorsted
Røde Kors-huset i Tromsø
E-post
kari.lydersen@redcross.no
Telefon
95 47 20 45