Fra ung deltaker til vaktleder på Buktafestivalen

Rune Lund er vaktleder når Hjelpekorpset i år igjen har sanitetsvakta på festivalen i Bukta.

Under årets Buktafestival 18.-20. juli stiller Hjelpekorpset i Tromsø Røde Kors som vanlig som festivalens sanitetsvakt. Dersom noen av festivaldeltakerne trenger akutt førstehjelp eller kanskje bare et lite plaster så trår de erfarne rødkledte frivillige fra Hjelpekorpset til.

Alle frivillige i Hjelpekorpset har tatt utvidet førstehjelpskurs og Rune Lund som er årets vaktleder har stor tillit til de frivilliges kompetanse. -Det er mye bra folk i laget og godt samhold. Jeg stoler veldig på erfaringa og kompetansen til de frivillige, forteller han. Som vaktleder har han ansvar for at Hjelpekorpset utfører sanitetsvakta på en god og forsvarlig måte slik at festivaldeltakerne er i trygge, gode hender. I dette ligger blant annet å lage vaktplaner og koordinere innsatsen til de frivillige.

Vaktleder Bukta Rune Lund 2019.jpg

-Bukta er en fin og intim festival. Det er artig når festivalgjestene kommer for å slå av en prat. Jeg opplever at folk setter pris på oss og det er veldig hyggelig, meddeler Rune. Noen ganger går det i ett, andre ganger er det roligere på vakt. Dette avhenger faktisk av været og temperaturen, erfarer han. Rune har selv deltatt som publikum på festivalen, men han hygger seg vel så mye på vakt og gleder seg til festivalen starter.

Rune startet som 14-åring i Røde Kors Ungdom etter å ha blitt inspirert av storebrorens historier fra sommerleir. Senere ble han med i Hjelpekorpset hvor han har vært frivillig i en årrekke.

Som frivillig i Hjelpekorpset får man trent opp instinktet og han forteller at han ved flere anledninger har fått bruk for førstehjelpskunnskapen. Rune husker særlig to situasjoner. En gang måtte han ta livreddende førstehjelp på en person som falt om. Ved en annen anledning la han merke til en gammel dame som etter hvert medga at hun hadde smerter i brystet. Rune la merke til dette, og bestilte straks ambulanse til henne. -Man kan spørre seg selv om man har blitt en magnet for slike situasjoner, sier Rune spøkefullt.

Det å starte i ung alder i Røde Kors har også bidratt til utviklingen av sosiale egenskaper, verdier og personlig vekst, mener Rune. Han har lært hvor viktig det er å løfte hverandre frem. Han mener også at det frivillige arbeidet har rustet han til å bli en bedre leder og styrket hans mindset. -Min mangeårige erfaring som frivillig i Røde Kors har vært uunnværlig og svært verdifullt både privat, men også i min karriere som selger, avslutter han.