Mange skolebarn venter på åpningen av Bua Leangen. Vis bildetekst
ÅPNINGSFEST: Elever fra mellomtrinnet på Lilleby skole ble invitert til åpningen av Bua. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Åpnet dørene for gratis utlån av utstyr i Trondheim

BUA Leangen har åpnet dørene. Nå blir det enda enklere å låne utstyr til sport, lek og friluftsliv i Trondheim. Helt gratis!

– Det er skikkelig gøy at vi endelig kan invitere folk inn, sier en smilende Gunnar Halstadtrø.

Trondheim Røde Kors har i lang tid jobbet med å få BUA Leangen klar for drift. Oppussing og innredning av lokaler. Innkjøp og registrering av utstyr. Både frivillige og ansatte har hatt hendene fulle, men arbeidet har gitt resultater.

– Det er mange grunner til at gratis utlån av utstyr til aktivitet er smart. Flere barn kan få prøve så mange aktiviteter de vil uten å måtte kjøpe nytt, dyrt utstyr. Det er bra for både folkehelse, miljø og inkludering. Helt topp, konstaterer Halstadtrø.

Portrett av glad mann foran Bua.
GLAD: Styreleder i Trondheim Røde Kors Gunnar Halstadtrø er fornøyd med at dørene har åpnet. Lokalforeningen skal drifte BUA Leangen i årene fremover. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Barna er de viktigste gjestene

I løpet av våren har lokalene ved gamle Leangen travbane fått nytt liv og mandag denne uka kunne de første gjestene inviteres inn og det første utstyret lånes ut.

I tillegg til besøk fra gode samarbeidspartnere var åpningsfesten preget av barn fra Lilleby skole som var spesielt inviterte til å teste ut det nye utstyret.

En stor og ivrig gjeng elever var de første inn dørene da BUA offisielt åpnet. Mange var like kjapt ut døra igjen for å teste utstyret, etter å ha lånt både rulleskøyter, sykler og rullebrett.

Forhåpentligvis er de snart tilbake og tar med venner og familie. For ingenting er bedre enn at BUA blir brukt. Mye!

Barn har kappløp på rulleskøyter.
KAPPLØP: Rulleskøytene ble raskt lånt ut og elevene arrangerte kappløp bak lokalene til utstyrsbua. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Et viktig tilskudd

Under åpningstalen sin poengterte Christianne Bauck-Larssen, leder av bystyrets Kultur-, idrett- og friluftslivkomité, at dette ikke er den eneste utlånssentralen i byen, at lignende tilbud i andre bydeler har blitt satt stor pris på.

BUA Leangen blir et godt tilskudd for å gjøre aktivitet enda mer tilgjengelig for enda flere barn i Trondheim.

To damer blir tatt bilde av etter overrekking av blomster ved åpning. Hånd med mobil som tar bilde i forgrunn.
BLOMSTER: Linda Knudsen i Trondheim Røde Kors fikk overrakt blomster av Christianne Bauck-Larssen, leder av bystyrets Kultur-, idrett- og friluftslivkomité. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Vil øke gradvis

For at det skal bli enkelt å låne utstyr er BUA helt avhengig av frivillige.

For å hjelpe med å finne frem riktig utstyr i riktige størrelser. For å rydde, registrere og vedlikeholde utstyret som lånes bort. For å sørge for at dørene kan være åpne ofte, slik at det er lett å komme innom.

Gjennom sommeren starter BUA Leangen med kortere åpningstider, for så å utvide etter hvert som flere frivillige blir med på laget og får opplæringen som trengs.

Frivillig i BUA-t-skjorte. Spreke farger.
FRIVILLIGHET: Ole Martin Handlykken er en av de frivillige i Trondheim Røde Kors som hjelper de som vil låne utstyr, og det vil være behov for flere frivillige som kan bidra. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)