To ambulansearbeidere fra Palestinsk Røde Halvmåne drept på Gaza

I går kveld ble to medarbeidere fra Palestinsk Røde Halvmåne drept, da ambulansen deres ble truffet i Tal al-Sultan, i Rafah.

– Det er med stor sorg vi igjen har mottatt tragiske nyheter fra våre kollegaer på Gaza. Vi kondolerer til våre kollegaer og familiene til de to ambulansearbeiderne som ble drept imens de var på oppdrag for å hjelpe andre, sier generalsekretær i Røde Kors, Anne Bergh.

Det var Haitham Tubasi og Suhail Hassouna som i går ble drept i Tal al-Sultan, i Rafah.

Siden 7. oktober har 19 ansatte og frivillige fra Palestinsk Røde Halvmåne blitt drept imens de var på humanitære oppdrag.

– Dette er helt uakseptabelt. Medisinsk personell og humanitære arbeidere skal respekteres og beskyttes. Hver gang en ambulanse, et sykehus eller en helsearbeider ikke lenger kan utføre sitt oppdrag, rammes hele samfunnet rundt, og sivile får ikke lenger tilgang på den helsehjelpen de trenger, sier Bergh.

I sju måneder har konflikten rammet absolutt alle som lever på Gazastripen. De ansatte og frivillige i Palestinsk Røde Halvmåne er selv hardt berørt av krigshandlingene.

– Våre kollegaer jobber under helt ekstreme forhold. Det har selv mistet familiemedlemmer, hjemmene sine og mennesker de er glade i. Allikevel fortsetter de å risikere livet for å hjelpe andre. Vi er stolte av den innsatsen de legger ned samtid som vi er svært bekymret for sikkerheten til våre kollegaer, sier Bergh.

Røde Kors ber partene i konflikten om å gjøre det de kan for å beskytte helsearbeidere og de som ikke deltar i kampene.

– Akkurat nå pågår det kamper i Rafah. Røde Kors fortsetter å minne om at det er livsviktig at sykehus og helsetjenester får fortsette å utføre sitt arbeid i sikkerhet. Krigens regler er tydelige på dette. Helsepersonell, ambulanser og sykehus skal beskyttes, sier Bergh.

For pressehenvendelser, kontakt: 
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no