To ansatte i Den internasjonale Røde Kors-komiteen drept i Darfur i dag

– Det er med stor sorg vi i dag har mottatt meldingen om at to av våre kollegaer fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) har blitt drep i Sudan, sier generalsekretær i Røde Kors, Anne Bergh.

De to var ansatt som sjåfører i ICRC og ble drept av væpnede menn i Darfur i dag. Tre andre ansatte ble skadd i den samme hendelsen.

Teamet fra ICRC var på vei tilbake fra Layba hvor de har vært på oppdrag for å kartlegge den humanitære situasjonen til lokalsamfunn som er rammet av volden i regionen.

– Røde Kors ber om umiddelbar beskyttelse for alle sivile, inkludert humanitære arbeidere og helsepersonell. Disse må aldri angripes direkte, sier Bergh.

ICRC sin Afrika-direktør, Patrick Youssef sier på X at organisasjonens prioritet nå er å støtte de som er mest berørt av denne tragiske hendelsen, spesielt ofrenes familie og kollegaer

– Det er ufattelig trist å miste kollegaer som er på jobb for å hjelpe andre. Det er mange som jobber under vanskelig forhold, der hvor det er store humanitære behov. Der hvor nøden er stor. Jeg fikk i dag en oppdatering fra generalsekretæren i Sudan Røde Halvmåne som denne uken er på besøk i Norge, sier Bergh.

For pressehenvendelser, kontakt: 
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99 (ikke SMS) eller pressevakt@redcross.no